Olimpija stoodstotna, kolaps Mure ob koncu, Maribor osmi

Foto: Twitter NK Olimpija
Foto: Twitter NK Olimpija
Olimpije je v 3. krogu Prve lige Telemach premagala Bravo, Celjani so po velikem preobratu iztržili remi proti Muri, Maribor klonil pri Kopru.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski obračun, ki večino tekme ni postregel s posebej razburljivo igro, so dobili igralci Olimpije, ki so tako še naprej edini stoodstotni v ligi (in brez prejetega zadetka) ter na vrhu lestvice. Tekmo je odločil mladi Marcel Ratnik. Bravo, ki je stavil na čvrsto obrambo in protinapade, ostaja pri zmagi in dveh porazih.

Po dokaj mirnem uvodu so imeli gostje v 17. minuti lepo priložnost, ko so se pred kazenskim prostorom znašli trije nogometaši v rumenem in le eden v zeleno-belem, toda Simon Nsana se je zapletel.

Sicer pa tudi nadaljevanje ni prineslo posebnih razburjenj, domači kot da bi malce varčevali z močmi, nenazadnje je imel trener Albert Riera zaradi poškodb in bolezni na klopi le šest igralcev.

V 28. minuti je relativno mirno obdobje malce prekinil strela Samuela Pedra s slabih 20 metrov, a je zgrešil cilj. Domači so imeli v končnici polčasa nekoliko več ideje v nogah, toda ta del igre se je končal brez golov in pravih priložnosti. Olimpija je imela le en strel mimo vrat, Bravo pa dva - od tega enega v okvir.

V uvodu drugega polčasa je v kazenskem prostoru do strela pri Bravu prišel Martin Kramarič, toda žogo poslal v vratarja Matevža Vidovška, še naprej pa ekipi nista kazali posebej všečne predstave. V 69. minuti pa vendarle malce razburjenja, ko je v zadnjem trenutku Marin Pilj blokiral strel Nsane.

V 73. minuti pa so se razveselili domači navijači, ko je Mustafa Nukić žogo iz bližine poslal pod prečko po podaji Svita Sešlarja z desne strani. Toda sodniki so naknadno zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja. A že pet minut pozneje je Ratnik poskrbel za regularen zadetek, ko je v mrežo pospravil žogo, ki se je do njega odbila od prečke, kamor jo je po kotu in malce nespretnem posredovanju poslal gostujoči nogometaš Gašper Trdin.

V 82. minuti je tudi Mario Kvesić poskusil v kazenskem prostoru, vratar Brava Matija Orbanić pa je bil na pravem mestu.

1. SNL Radomlje nadaljujejo z odličnim začetkom sezone

Maribor ostal pri treh točkah, Koper zdaj tretji

Na Bonifiki so gledalci videli nesojeni slovenski superpokal med pokalnim zmagovalcem Koprom in državnim prvakom Mariborom. Če so se Koprčani predstavili v pričakovani postavi, pa je Radovan Karanović priložnost od začetka ponudil mlademu Tinetu Čuku ter tudi novincema Andražu Žiniču in Vladanu Vidakoviću. Poln izkupiček so z zmago 2:1 (1:1) odnesli domači, pri katerih je nase z dobro predstavo opozoril Omar Correia. Koper ima zdaj po treh tekmah šest točk, Maribor, ki ga sredi tedna čaka nova evropska preizkušnja, konec tedna pa še večni derbi, pa ostaja pri treh.

Čeprav so Mariborčani prvi na tekmi zagrozili s strelom Ivana Brnića z 18 metrov, pa so pozneje na zelenici prevladovali izbranci Zorana Zeljkovića, ki so precej več streljali. Nekajkrat je moral posredovati mariborski vratar Menno Bergsen, med drugim po strelih Kaheema Parrisa in Andreja Kotnika, prav slednji pa je v 31. minutitudi  poskrbel za domače vodstvo.

Dario Kolobarić je žogo vrnil na vrh kazenskega prostora, od koder je sprožil Kotnik in dosegel še svoj tretji ligaški gol na tretji tekmi (dosegel pa je tudi edinega koprskega v Evropi). Štajerci so izenačili že dve minuti pozneje, ko je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani Roko Baturina ostal sam v osrčju kazenskega prostora in izid poravnal. Ob koncu polčasa je moral Bergsen še enkrat posredovati po strelu Bedeja Osujija.

Takoj po začetku drugega polčasa je spet poskusil Kotnik, Bergsen je žogo ukrotil, v 53. minuti pa je Koper spet povedel, ko je Osuji zadel iz bližine malce z desne strani ob prvi vratnici. Le malce pozneje so Primorci dobili najstrožjo kazen. Sven Šoštarič Karič le malce znotraj kazenskega prostora stopil na stopalo Luke Kambiča, z bele pike pa je nato Parris zadel prečko.

Štajerci so prvič v drugem delu zagrozili v 70. minuti, ko je Žan Vipotnik streljal z glavo, toda točno v naročje Adnana Golubovića. To pa je bilo tudi vse, kar je Mariboru uspelo v napadu, v koprski sopari so se bolje znašli domači in ohranili prednost.

1. SNL Sežana z zadetkom v 95. minuti do prve točke v sezoni

Prekmurci zapravili prednost treh zadetkov

Celjani so igrali prvo domačo prvenstveno tekmo nove sezone, na kateri so iskali tudi prvo zmago, saj so doslej dvakrat igrali neodločeno. Mura je v Celju iskala priložnost, da si opomore po razočaranju v evropskem tekmovanju, ko je sredi tedna po enajstmetrovkah izpadla iz konferenčne lige. Na koncu so bili bolj zadovoljni domači po tretji točki v sezoni, saj je Mura zapravila vodstvo s 3:0.

V prvem delu so imeli terensko premoč domači in si pripravili tudi nekaj priložnosti, toda Mura je bila odločnejša in je svoje precej bolje izkoriščala.

Prvo priložnost je imel za Celjane v 20. minuti Damjan Vuklišević, a je slabo meril z glavo. Pet minut zatem je bil vratar gostov Matko Obradović po diagonalnem strelu Ivana Božiča že premagan, toda na golovi črti je žogo v polje odbil Darrick Morris.

Sledil pa je udarec gostov, ki pred tem niso bili posebej nevarni. V 35. minuti je Nikola Petković v protinapadu z natančno podajo našel Mihaela Klepača, ta pa je bil hitrejši od domače obrambe in premagal Matjaža Rozmana.

Pred koncem prvega dela je imel za Celjane še dve polpriložnosti Nino Kouter, a so se nato spet veselili gostje. Najprej so imeli v 44. minuti prosti strel, v nadaljevanju akcije pa je Martin Šroler najprej rešil žogo, da ni šla v stranski avt, potem pa s podajo v kazenski prostor zaposlil Matica Maruška, ki je z nekaj metrov zadel za 2:0.

A črno-beli se pri tem niso ustavili. V podobnem slogu so nadaljevali, prepuščali pobudo Celjanom, a bili izredno nevarni. V 55. minuti je tako natančno podajo Šrolerja sprejel Mirlind Daku in žogo z nekaj metrov pod vratarjem Rozmanom potisnil v mrežo.

Celjani se kljub šoku niso predali, le nekaj minut zatem je po kotu z glavo natančno meril Vuklišević in spet vrnil domače v igro. Še bolj bi jih lahko Gregor Bajde, ki je bil v 61. minuti povsem sam pred vratarjem gostov, a streljal natančno vanj. Pozneje so gostje umirili nalet domačih in spet vzpostavili ravnotežje, v katerem so domačim prepuščali pobudo.

A Mura se je prehitro zadovoljila z visokim vodstvom. V končnici tekme so Celjani poskrbeli za preobrat in zasluženo prišli do točke. V 89. minuti je Obradovića z natančnim strelom z roba kazenskega prostora presenetil Ivan Majevski, pritisk Celjanov pa je nato obrodil sadove v sodnikovem dodatku. V kazenskem prostoru Mure je Morris igral z roko, sodnik je po ogledu posnetka pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je v izenačenje spremenil Božić.

 

Prva liga Telemach, 3. kolo:

Gorica : Kalcer Radomlje  0:1 (0:1)
Hadzić 25.

Domžale : Tabor Sežana  1:1 (1:0)
Vuk 14.; Tolić 95.

Olimpija : Bravo  1:0 (0:0)
Ratnik 

Celje : Mura  3:3 (0:2)
Vuklišević 59., Maevski 90., Božić 93./11-m; Klepač 35., Maruško 45., Daku 55.

Koper : Maribor  2:1 (1:1)
Kotnik 31., Osuji 53.; Baturina 34.

Lestvica:
 1. Olimpija           3    3    0    0     4:0     9
 2. Radomlje           3    2    1    0     5:1     7
 3. Koper              3    2    0    1     4:3     6
 4. Mura               3    1    1    1     7:8     4
 5. Celje              3    0    3    0     4:4     3
  . Gorica             3    1    0    2     4:4     3
 7. Bravo              3    1    0    2     1:3     3
 8. Maribor            3    1    0    2     4:7     3
 9. Domžale            3    0    2    1     4:5     2
10. Tabor Sežana       3    0    1    2     2:4     1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.