Olimpija še naprej zmaguje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 11. kroga lige Ebel premagali madžarsko Sapo Fehervar s 4:2 (2:0, 2:0, 0:2).
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so dobili nov zalet po menjavi na trenerski klopi. Bojan Zajc, ki je v štirih tekmah dosegel pet točk, je sredi tedna postal tudi stalni trener, pogodbo je sklenil za dve leti, njegov domači krst v takšni vlogi pa je bila tekma z Madžari. Tudi ti so bili pred prihodom v Slovenijo dobro razpoloženi, saj so v prejšnjem krogu premagali Salzburžane na njihovem ledu. Na koncu so bili v Tivoliju boljše volje zmaji, ki so si z odličnima prvima tretjinama zagotovili pomembni točki za napredovanje na lestvici.

Začetek tekme je bil podoben kot na zadnji domači preizkušnji proti Celovcu, kjer so zeleno-beli nazadnje izgubili po kazenskih strelih. Tudi tokrat je gol padel že v prvi minuti, strelec pa je bil, prvič za svoj začasni klub, NHL-ovec Jan Muršak, ki je tako po številnih podajah dosegel še prvi gol za zmaje. Hiter zadetek je dal krila domačim, že prvo številčno prednost pa so zeleno-beli izkoristili in Patrick Coloumbe je še drugič premagal Adama Munroja. Sapa je nato le zaigrala bolje in bila bolj enakovredna, sprožila tudi nekaj nevarnih strelov proti golu Jerryja Kuhna, toda vratar Olimpije ni klonil in po prvi tretjini je bila tekma trdno v rokah domačih.

Foto: Saša Despot McBride D'Alvise Coulombe Muršak Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Odlična tudi druga tretjina

Na začetku drugega dela so imeli domači dvakrat zapored igralca več na ledu, česar pa niso izkoristili za povišanje vodstva. Najlepšo priložnost je imel Andrew Thomas, na drugi strani pa je bil po protinapadu nevaren Frank Banham, ki pa tudi ni zadel. Zato pa so bili zmaji uspešni ob izenačenih močeh, saj je v 34. minuti za 3:0 zadel Jaka Ankerst. Za piko na i pa je dve minuti pred koncem tretjine spet poskrbel Muršak, saj je po protinapadu z igralcem manj rutinirano premagal Munroja za 4:0.

Visoko vodstvo je pomenilo, da so ljubljanski hokejisti lahko v zadnjem delu nekoliko spustili ritem in le vzdrževali prednost. Madžari niso bili pretirano nevarni, tudi ko so imeli številčno prednost, podobno pa je bilo pri domačih, ko je bil na klopi Viktor Tokaji. Madžari pa so šest minut pred koncem nato le dosegli prvi gol, dve minuti pozneje pa še enega. V zadnji minuti so poskušali še brez vratarja, a preobrata ni bilo in domači so kljub slabšim zadnjim 20 minutam zanesljivo zmagali.

V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani v nedeljo v gosteh pomerili s Salzburžani.

EBEL, 11. kolo:
Telemach Olimpija : Sapa Fehervar 4:2 (2:0, 2:0, 0:2).
Strelci: 1:0 Muršak (d'Alvise, Thomas, 1.), 2:0 Coulombe (d'Alvise, McBride, 4.), 3:0 Ankerst (Ropret, 35.), 4:0 Muršak (Ž. Pance, Kuhn, 37.), 4:1 Sikorcin (Hetenyi, 54.), 4:2 Horvath (Banham, Johansson, 56.).
Kazenske minute: Telemach Olimpija 4, Sapa Fehervar 10.

Graz 99ers - Black Wings Linz 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0/0:1)
Innsbruck - VSV Beljak 1:5 (1:4, 0:1, 0:0)
Vienna Capitals - Red Bulls Salzburg 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Dornbirn - KAC Celovec 5:6 (0:2, 3:1, 2:2; 0:0/0:1)
Medveščak Zagreb - Orli Znojmo 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Lestvica:
1. VSV Beljak              21
2. Vienna Capitals        19
3. KAC Celovec            16
4. Graz 99ers               14
5. Orli Znojmo               13
6. Medveščak Zagreb     13
7. Red Bull Salzburg      10
8. Black Wings Linz       10
9. Telemach Olimpija       9
10. Sapa Fehervar           9
11. Dornbirn                    8
12. Innsbruck                  3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.