Olimpija se sprehaja po robu, poraz Krke

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 20. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo s 77:89 (19:27, 42:47, 64:73). Krka je v dvorani Leona Štuklja morala priznati premoč Partizanu s 70:75 (11:13, 27:36, 55:55).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so po pričakovanju izgubili tekmo 20. kroga lige Aba. Na gostovanju pri vodilni ekipi lige Budućnosti so pokleknili s 77:89.

Končna razlika ni najboljši pokazatelj razmerja moči na parketu. Ljubljančani - kot že nekaj tekem zapored proti favoriziranemu tekmecu - so bili dostojen nasprotnik, ki pa kljub pogumni igri in vodstvu v drugem polčasu ni uspeli ogroziti niza zdaj že enajstih zmag Črnogorcev od sredine novembra lani.

Union Olimpija se je izkazala z nepopustljivo, borbeno igro, ki jo je na začetku drugega dela po delnem izidu 12:1 pripeljala do vodstva 52:48. Vendar le za krajši čas, saj je Budućnost hitro uredila svoje vrste in se s serijo 19:5 vnovič prebila do zanesljivega vodstva (67:57).

Zeleno-beli iz Stožic so tako doživeli trinajsti poraz, ki jih šest krogov pred koncem tekmovanja postavlja v nevaren položaj na repu razpredelnice. V preostalih tekmah bo Union Olimpija štirikrat gostitelj (Zadar, Tajfun, Cedevita, Partizan) ter dvakrat gost (Mega Leks, Metalac).

V naslednjem krogu lige Aba (23. 1.) bodo Ljubljančani gostili zasedbo Zadra, pred tem pa jih v sredo čaka še obračun z ruskim Nižnim Novgorodom v Stožicah.

Džikićeva zmagoslavna vrnitev 

Košarkarji Krke so zabeležili četrti zaporedni poraz v ligi Aba, drugega v nizu pred domačimi gledalci in dvanajstega v tem tekmovanju. Premoč so morali priznati ekipi Partizana, ki jo je v dvorani Leona Štuklja vodil dolgoletni strateg Novomeščanov Aleksandar Džikić.

Tekma je bila zanimiva in napeta vse do konca. Začeli so jo bolje gostje, ki so imeli v drugi četrtini že dvomestno prednost (32:20). A v nadaljevanju je domača zasedba uredila svoje vrste, počasi nadoknadila zaostanek in se sredi tretje četrtine tudi prvič prebila v vodstvo (39:37). Pet minut pred koncem tekme je to znašalo že šest točk, a žal se je Krki tedaj v napadu povsem ustavilo, Partizan pa je z delnim izidom 11:2 prešel v ospredje. Prednost je zadržal vse do konca in se tako po zmagah izenačil s Krko ter pridružil ekipam, ki se potegujejo za peto mesto na prvenstveni lestvici.

Krko v naslednjem krogu (23. 1.) čaka gostovanje v Skopju, še pred tem pa bo v četrtem krogu pokala Fiba v sredo gostila izraelsko zasedbo Maccabija iz Rishona Le Ziona.

Liga Aba, 20. krog, izidi:

Krka : Partizan 70:75 (11:13, 27:36, 55:55)
Cibona : MZT Skopje 68:62 (15:21, 31:39, 51:51)
Budućnost : Union Olimpija 89:77 (27:19, 47:42, 73:64)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.