Olimpija sedma ekipa Evrope

Foto: Žurnal24 Olimpija - Panathinaikos, slavje, Šermadini, Sermadini, Shermadini, Špan, Span, Foto: Žurnal24 Jure Balazic Balažič Goran Ikonič Simon Petrov Edo Muric Murić Smiljan Pavic Pav Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: EPA Mirza Begić Real Madrid dres prestop okrepitev Španija Foto: Žurnal24 Malik Hairston Bootsy Thornton Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Barcelona : Maccabi 81:71 Foto: Žurnal24 Sasu Salin in marius Pietrus
Po izboru košarkarskega portala ballineurope.com je Union Olimpija sedma najboljša ekipa v Evropi! Na prvem mestu je Barcelona, ki je z vrha izrinila Sieno. Novomeška Krka na solidnem 40. mestu.
Oglej si celoten članek

Košarkarski portal ballineurope.com je objavil lestvico 100 najboljših evropskih moštev. Na prvem mestu je aktualni evropski prvak Barcelona, kjer igrata tudi Erazem Lorbek in Jaka Lakovič. Katalonci so iz prvega mesta izrinili Sieno. Na lestvici dominirajo klubi iz španske ACB lige, saj je med prvo deseterico kar četverica klubov iz Španije.

Na lestvici sta tudi dva slovenska kluba – ljubljanska Union Olimpija zaseda zelo visoko sedmo mesto in je najvišje uvrščeno moštvo s področja bivše Jugoslavije. Partizan je na 11. mestu, Cibona pa na 28. Med 100 najboljšimi na stari celini se je znašla tudi Krka, ki zaseda 40. mesto.

Lestvica je sestavljena na osnovi rezultatov v evropskih tekmovanjih (Evroliga, Evropski pokal, Eurochallenge), domačem prvenstvu ter pokalih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.