Olimpija si je otežila delo za tretjo zmago

Foto: Saša Despot union olimpija eurocup aleš pipan Foto: Saša Despot union olimpija eurocup Foto: Saša Despot union olimpija eurocup Foto: Saša Despot union olimpija eurocup cedric jackson Foto: Saša Despot union olimpija eurocup cedric jackson Foto: Saša Despot union olimpija eurocup sasu salin Foto: Saša Despot union olimpija eurocup Foto: Saša Despot union olimpija eurocup jaka brodnik Foto: Saša Despot union olimpija eurocup Foto: Saša Despot union olimpija eurocup cedric jackson Foto: Saša Despot union olimpija eurocup Foto: Saša Despot union olimpija eurocup navijačice Foto: Saša Despot union olimpija eurocup Foto: Saša Despot union olimpija eurocup jakov vladović
Košarkarji Uniona Olimpije so v evropskem pokalu zabeležili tretjo zmago. V petem krogu so v dvorani Stožice po podaljšku premagali Levallois Pariz s 74:66 (22:12, 28:35, 50:46, 63:63).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so v petem krogu evropskega pokala dosegli tretjo zmago. Pred približno 3000 gledalci so v Stožicah po podaljšku premagali francoski Levallois iz Pariza s 74:66.

Z izkupičkom 3-2 Ljubljančani ostajajo v igri za napredovanje v drugi del tega tekmovanja. Za to bodo morali v nadaljnjih petih obračunih - naslednji jih čaka prihodnji teden proti italijanskemu Vereseju - ohraniti eno od prvih treh mest v skupini C, ki vodijo med 24 najboljših.

Zapravili lepo prednost

Za dve točki so se morali zeleno-beli krepko potruditi. In to kar dvakrat, saj so v rednem delu na neverjeten način zapravili lepo prednost ter Francozom ponudili še eno možnost za zmago.

Prvo priložnost za dve točki so imeli varovanci trenerja Aleša Pipana v rednem delu, ko so v zadnjih šestindvajsetih sekundah zapravili šest točk naskoka. Ali še huje, v zadnjih osmih pet točk prednosti. Po komaj verjetnih napakah so namreč Parižananom dali priložnost za podaljšek, ki jo je s trojko v zadnji sekundi izkoristil Maleye Ndoye. Na srečo napake niso ponovili v podaljšku, si hitro priigrali prednost 70:63 in prišli do zaslužene zmage.

Najboljši posameznik pri Ljubljančanih je bil Deividas Gailius (trojke 3:6), ki je v zadnji četrtini dosegel deset od svojih 21 točk. Alen Omić in Sasu Salin sta jih zbrala po petnajst.

Eurocup, 5. krog:

Skupina C

Union Olimpija : Paris Levallois 74:66 (22:12, 28:35, 50:46, 63:63)
Gailius 21, Omić in Salin 15; Ndoye 16, Brown in Williams 12

Asvel : Valencia 79:76 (53:50, 41:33, 20:14)
Varese : Ulm 77:78 (66:59, 40:37, 20:19)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.