Olimpija: Slačilnica diha kot ena

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Ne smemo jih podcenjevati," pred evropsko tekmo pravi strateg Olimpije.
Oglej si celoten članek

Olimpija bo v četrtek v prvem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo gostila latvijski RFS. Na papirju je slovenski pokalni zmagovalec favorit, a trener Safet Hadžić ostaja previden: "Glede Rigasa lahko spoštljivo rečem, da je kvalitetna ekipa in jih ne smemo, tudi skozi medije, gledati avtsajdersko. So dokaj stabilna ekipa, imajo dobre karakteristike v igri, so izkušeni in visoki, imajo stvari, ki nam lahko delajo težave, če ne bomo pravi. Odigrati bomo morali dve kompletni tekmi, če želimo narediti korak naprej."  

"Latvijcev ne smemo podcenjevati. V zadnjih dneh so kupili šest igralcev, so ambiciozni. V Ljubljani so že od ponedeljka. Ne bo tako lahko, kot se napoveduje," je še dodal.

Hadžić je sicer zadovoljen z opravljenim delom pred sezono. "Zadovoljilo me je to, da so igralci priprave oddelali maksimalno, želijo si uspeha. Upam, da bo to pokazala že prva tekma proti Rigasu. V četrtek si želim tako ekipo, ki bo izgarala pozitivno in zmagala."

Foto: Profimedia Safert Hadžić

"Slačilnica diha kot eno in vsi komaj čakamo četrtkovo tekmo, da dobro delo prenesemo na dvoboj. Smo dobro pripravljeni, naredili smo dobro osnovo v Kranjski Gori in odigrali dobre tekme proti močnim nasprotnikom, proti katerim smo pokazali svojo kakovost. To kvaliteto in to igro moramo samo prenesti na nadaljne tekme," pa je optimistično razpoložen bočni branilec Mario Jurčević.

Evropska liga, kvalifikacije - 1. krog:

Olimpija - Rigas

v četrtek, 11.07.2019, ob 20:00 na SK1 

V prid Latvijcem sicer govori dejstvo, da je pri njih državno prvenstvo že v polnem razmahu. Po 19. odigranih kolih je RFS drugi na lestvici, zabeležil je 10 zmag, štiri remije in pet porazov. S 34 točkami za pet točk zaostaja za vodilno Rigo FC. RFS je v minuli sezoni uvrstil na tretje mesto, zdaj prvič igra v Evropski ligi.

Najvrednejši nogometaš latvijskega kluba po spletni strani transfermarkt.de je napadalec Davis Ikaunieks, ki je ovrednoten na pol milijona evrov. Gre sicer za nogometaša, ki v domovini igra kot posojeni igralec češkega Jablonca, RFS pa je okrepil šele pred tednom dni. V tej sezoni se je v vrstah latvijskega moštva izkazal slovaško-avstrijski vezist Tomáš Šimkovič. Nekdanji član avstrijske reprezentance do 20 let je v latvijskem prvenstvu zbral 17 nastopov in po šest zadetkov in asistenc.

Liga prvakov, kvalifikacije - 1. krog, povratna tekma:

Maribor - Valur

v sredo, 17.07.2019, ob 20:00 na SK1

Evropska liga, kvalifikacije - 1. krog, povratna tekma:

Mura - Maccabi Haifa

v četrtek, 18.07.2019, ob 20:00 na SK1 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.