Olimpija slavi, Slovan in Helios poražena

Foto: Žurnal24 Goran Dragič
V soboto so bile na sporedu tekme 4. kola lige NLB. Košarkarji Olimpije so v Tivoliju s 83:75 premagali Hemofarm iz Vršca. Slovan izgubil doma, Helios v gosteh.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Olimpije in Hemofarma so bili v prvi četrtini izjemno izenačeni, saj so bili enkrat v vodstvu Ljubljančani, drugič pa gostje iz Vršca. Prvo četrtino so z minimalno prednostjo dveh točk dobili varovanci Memija Bečiroviča. Tudi v drugi četrtini so bili boljši domačini, ki so prednost dveh točk povečali na štiri. Tretjo četrtino so s štirimi točkami odprli gostje in se izenačili z Olimpijo. Ta je nato s trojko Maurica Baileyja spet prišla v vodstvo, z dvema točkama je minuto kasneje prednost povišal še Goran Dragič. Nato so bili v naletu spet košarkarji Hemofarma, ki so Olimpijo ujeli v 24. minuti, pri rezultatu 50:50. Olimpija je nato naredila delni izid 9-0 in spet prešla v nekoliko višje vodstvo. Ko so se gostje približali na štiri točke zaostanka je Memi Bečirovič zahteval minuto odmora. Ta je Olimpiji dala novega zagona, saj so prednost povišali na devet točk. Tik pred koncem četrtine je s prostim mestom prednost desetih točk Olimpiji zagotovil Taylor Ronell. Predzadnja četrtina se je končala z rezultatom 66:56. V zadnji četrtini so Ljubljančani držali prednost, saj so se jim gostje iz Vršca približali na največ osem točk zaostanka. Končni izid 83:75 je postavil Vladan Vukosavljević. Najboljši strelec Zmajčkov je bil s 17 točkami Jasmin Hukić.

 

Liga NLB, 4. kolo

Budućnost : Crvena zvezda 79:74
Union Olimpija : Hemofarm STADA 83:75
Široki Prima pivo : Zadar 79:84
Split CO : Helios Domžale 85:73
Geoplin Slovan : Partizan Igokea 61:81
Zagreb CO : FMP 81:65

Dvojni dvojček je bil premalo
Košarkarji Heliosa so na gostovanju v Splitu izgubili s 85:73. Igralci Heliosa so po prvi četrtini zaostajali šest, v drugi sedem, v tretji pa že kar štirinajst točk. Tega zaostanka v zadnjih desetih minutah niso uspeli nadoknaditi, gostiteljem so se uspeli približati le na dvanajst točk zaostanka. Heliosu ni pomagal niti dvojni dvojček Žeraka. V ekipi Domžalčanov je bil strelsko najbolj razpoložen Domen Žerak, ki je dosegel 14 točk. Po dvanajst sta jih dodala še Ingram in Mihalič.

Slovan izgubljen v drugi četrtini

Košarkarji Slovana so se na Kodeljevem pomerili z beograjskim Partizanom in izgubili z 61:81. V prvi četrtini so varovanci Aleksandra Sekulića še držali priključek s Srbi, saj je bil izid 21:26. V drugi četrtini pa so dosegli le sedem točk in ob polčasu krepko zaostali za gosti. Tudi v tretji četrtini so bili popolni gospodarji na igrišču košarkarji Partizana. Prednost Beograjčanov je naraščala in pred zadnjimi desetimi minutami so imeli Ljubljančani že 26 točk zaostanka. V začetku zadnje četrtine so se košarkarji Slovana z delnim izidom 7-1 približali na 20 točk zaostanka. Tudi v nadaljevanju so bili natančnejši, saj so četrtino dobili z 21:15, vendar je bil popoln preobrat tekme nemogoč. Najboljši strelec v ekipi Slovana je bil z 19 točkami Jovanović.

Tudi Zadar, Zagreb in Budućnost z zmago
Na tekmi med Širokim Prima pivom in Zadrom so z 84:79 zmagali gostje. V ekipi zmagovalcev je največ točk, 19, dosegel Julius Juby Johnson, v ekipi Širokega Prima piva pa se je z dvajsetimi izkazal Šime Špralja. V Zagrebu so domači košarkarji premagali FMP Železnik z 81:65. V Podgorici sta se pomerila Budućnost in beograjska Crvena zvezda. Slavili so Črnogorci z 79:74.

Tekma med Vojvodino Srbijagasom in Cibono bo na sporedu v nedeljo
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.