Olimpija spet litovska: prihaja drugi strelec lige

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Plejada litovskih košarkarjev, ki so skupaj z Union Olimpijo nekoč pisali najslavnejša poglavja v zgodovini kluba, se bo v novi sezoni povečala še za eno ime.
Oglej si celoten članek

Union Olimpijo bo namreč okrepil litovski krilni košarkar Deividas Gailius (2,00 m, letnik 1988), ki je z zmaji podpisal dveletno pogodbo. Gailius je v pretekli sezoni nastopal za litovski Neptunas Klaipeda, pred tem je bil član bolonjskega Virtusa in litovskega Siauliaia.

V sezoni 2012/2013 je za Neptunas v povprečju dosegal 15,6 točke, 4,9 skoka in 1,8 podaje na tekmo v ligi VT. Bil je tretji strelec tega mednarodnega tekmovanja. V litovskem prvenstvu je bil drugi strelec, saj je v povprečju dosegal kar 16,4 točke, 5,5 skoka in 2,1 podaje na tekmo.

Gailius je bil tudi reprezentant Litve do 19 let, s katero je nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2007 v Srbiji. Leta 2009 je bil tudi član univerzitetne reprezentance. V zadnjih letih je redno vpoklican na priprave članske reprezentance, a preboj v močno člansko izbrano vrsto mu zaenkrat še ni uspel.

Želel večjo minutažo kot pri Virtusu

V Litvi je prvič zaigral v prvi ligi za ekipo iz svojega rodnega kraja Neptunas Klaipeda. V tem klubu je ostal naslednji dve sezoni in v drugi v povprečju dosegal 15 točk in 4,4 skoke na tekmo v baltski ligi. V začetku sezone 2009/2010 se je preselil v Siauliai, kjer je prvič opozoril nase tudi v Evropskem pokalu. V povprečju je dosegal 9,4 točke, 4,6 skoka in 1,2 podaji na tekmo. V baltski ligi je svoje predstave še izboljšal ter v povprečju dosegal 16,3 točki in 3 skoke na tekmo.

Dobre igre so opazili pri italijanskem Virtusu, kjer so z 21-letnikom sklenili dvoletno pogodbo. Za sloviti Virtus je dosegal 5,6 točke in 2,1 skoka na tekmo. V želji po večji minutaži se je pred sezono 2012/2013 vrnil v Neptunas iz Klaipede in bil v mednarodni VTB ligi tretji strelec lige s povprečjem 15,6 točke, 4,9 skoka in 1,8 podaje na tekmo. V Litvi je bil v isti sezoni drugi strelec prvenstva, saj je v povprečju dosegal kar 16,4 točke, 5,5 skoka in 2,1 podaji na tekmo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.