Olimpija v Beogradu ugnala vroči Partizan

Foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer Dražen Bubnić Petrol Olimpija Budućnost
Košarkarji Petrola Olimpije so v 9. krogu lige Aba premagali Partizan z 78:77 (9:20, 35:45, 61:58).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Petrola Olimpije so v zadnjih dveh krogih lige Aba zabeležili dve zmagi in se z dna razpredelnice povzpeli do sredine. V prejšnjem nastopu so doma premagali MZT Skopje, tokrat pa so slavili v gosteh, in sicer pri Partizanu, ki je bil do tega kroga med najbolj vročimi ekipami lige, saj je zmagal na petih od zadnjih šestih tekem.

In tudi proti Olimpiji je odlično začel. Že po petih minutah je imel deset točk prednosti. Ljubljančani so počasi nižali zaostanek, se že v prvem polčasu približali na nekaj košev zaostanka, v vodstvo pa so se prvič prebili v 29. minuti pri 57:56. Od tu dalje sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, v odločilne zadnje minute pa je z minimalno prednostjo vstopila Olimpija.

Devin Oliver je zadel dve ključni trojki, zelo pomemben je bil koš Dražena Bubnića za 74:71, s črte prostih metov pa sta mirno kri ohranila najboljši igralec tekme Jan Špan (20 točk, trojke 6:11, 5 podaj) ter Domen Lorbek devetnajst sekund pred koncem za končni rezultat 78:77. V zadnjem napadu je poskus za zmago Partizana zgrešil Novica Veličković.

Kljub zmagi Ljubljančani z nestrpnostjo pričakujejo reprezentančni odmor, v katerem si bodo napolnili baterije, saj je bila to njihova enaindvajseta tekma v dobrem mesecu in pol, ter zacelili nekaj poškodb, predvsem prvega organizatorja igre Talorja Battla, ki manjka že več kot en mesec. Do premora pa jih čez manj kot 48 ur čaka še preizkušnja v ligi Nova KBM s Šentjurjem. Ligo Aba bodo nadaljevali 3. decembra doma s FMP.

Liga Aba, 9.krog:

Partizan - Petrol Olimpija 77:78 (20:9, 45:35, 58:61)

LESTVICA:
1. Budućnost 15
2. Crvena zvezda 14
3. FMP 14
4. Partizan 14
5. Cedevita 13
6. Petrol Olimpija 13
7. Mega Bemax 12
8. Mornar 12
9. Igokea 11
10. Cibona 11
11. Zadar 11
12. MZT Skopje 10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.