Olimpija v Luksemburgu brez kapetana, Mura z Moldavci

Foto: Profimedia Kapetan Olimpije je tokrat hitro končal dvoboj.
Foto: Profimedia Kapetan Olimpije je tokrat hitro končal dvoboj.
Slovenska kluba z različnima izhodiščema v povratna dvoboja.
Oglej si celoten članek

Pred nogometaši Olimpije in Mure sta povratni tekmi uvodnega kroga kvalifikacij v konferenčni ligi. Ljubljanska ekipa je na prvi tekmi v Stožicah le remizirala 1:1 z luksemburško ekipo Differdange, zasedba iz Murske Sobote pa je v moldavski prestolnici premagala Sfintul Gheorghe z 2:1.

Ljubljanska ekipa je pred tednom dni - po številnih turbulentnih in vročih dogodkih znotraj kluba - na krstnem dvoboju pod vodstvom novega trenerja iz Španije Alberta Riere iztržila zgolj remi proti zasedbi iz Luksemburga. Zmaji so pred drevišnjim obračunom, ki se bo pričel ob 19.30, trdno odločeni, da popravijo bled vtis s prve tekme, v primeru skupne zmage pa jih nato čaka romunska zasedba Sepsi OSK.

Proti Differdangu tokrat sicer ne bo zaigral kapetan Olimpije Timi Max Elšnik. "Elšnik je imel po uvodnem obračunu v Stožicah nekaj zdravstvenih težav, a je kljub temu stisnil zobe, treniral in naredil vse, da bi bil tudi v Luksemburgu na voljo glavnemu trenerju. Soigralcem se je pridružil tudi na zadnjem treningu pred povratno tekmo, po katerem pa je postalo jasno, da trenutno žal na igrišču ne bo mogel pomagal Olimpiji," so zapisali na uradni klubski strani.

Mura je imela pred tednom dni v Kišinjovu škarje in platno v svojih rokah. Po golu Tia Cipota in avtogolu vratarja Nicolae Calancea je do 89. minute vodila z 2:0, v izdihljajih tekme pa je moldavski ekipi nekaj upanja pred današnjo povratno tekmo, ki se bo v Fazaneriji pričela ob 20. uri, prinesel zadetek Jibrila Ibrahima.

Zmagovalca slovensko-moldavskega obračuna v naslednjem krogu čaka irski St Patrick's Athletic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.