Olimpija vse bliže 3. mestu, Koper prvak

Foto: Žurnal24 Olimpija se (začrtanemu) bliža tretjemu mestu. (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Luka Koper državni prvak 2010 Foto: Žurnal24 Luka Koper državni prvak 2010 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Luka Koper državni prvak 2010 Foto: Žurnal24 Žreb se je poigral in slovenski prvak je znova dobil hrvaškega. (Foto: Gregor Ka Foto: Žurnal24 Luka Koper državni prvak 2010 Foto: Žurnal24 Luka Koper državni prvak 2010 Foto: Žurnal24
Na edini nedeljski tekmi so v Lendavi nogometaši Olimpije slavili minimalno zmago proti Nafti. Že v soboto so nogometaši Kopra z zmago 2:0 proti Rudarju osvojili naslov državnega prvaka.
Oglej si celoten članek
Zadnjih pet prvakov:
2005/06: Gorica
2006/07: Domžale
2007/08: Domžale
2008/09: Maribor
2009/10: Luka Koper

Olimpija je v Lendavi v 79. minuti po enajstmetrovki, uspešno jo je izvedel makedonski nogometaš Agim Ibraimi, prišla do minimalne zmage nad Nafto (1:0). S tem se je na lestvici povzpela na peto mesto (45 točk) in tako za tretjim mestom, ki še vodi v Evropo, zaostaja le še za točko.

Koper prvak
Nogometaši Luke Koper so si z zmago z 2:0 v Velenju pri Rudarju v 32. kolu prvič v zgodovini priigrali naslov državnega prvaka. Štiri kole pred koncem sezone imajo neulovljivih 15 točk naskoka pred Mariborom, ki je tokrat igral neodločeno 1:1 z Domžalami (tekmo si je v Ljudskem vrtu ogledalo najmanj navijačev to sezono - 800). Koprčani so pred sezono doživeli kar nekaj sprememb, pripeljali izkušene nogometaše na čelu z Miranom Pavlinom in Amirjem Karičem, a kljub temu je le malokdo verjel, da bi se moštvo z Obale lahko resno potegovalo za naslov. Toda Primorci so jeseni pokazali najbolj konstantne igre in odkrito napadli končno prvo mesto. Da so mislili resno, je dokazal tudi zimski prestopni rok, v katerem so obdržali jedro igralcev iz jesenskega dela in ga še okrepili z nekaterimi zvenečimi imeni, kot je, denimo, posojeni občasni slovenski reprezentant Dare Vršič, ki je bil to soboto tudi med strelci v Velenju. Prvi gol za zmago 2:0 pa je zabil Mitja Brulc.

Koprčani so v Velenju očitno želeli končati vse dvome o prvaku, saj so že v uvodu tekme močno grizli. V četrti minuti je Vršič meril za las previsoko, v nadaljevanju pa so še nekajkrat ogrozili domača vrata. Ta je moral že v 21. minuti zapustiti prvi velenjski vratar Boban Savič, saj se je v trku z enim izmed svojih soigralcev poškodoval. Zamenjal ga je Safet Jahić. Ko je že kazalo, da se bo polčas končal brez zadetka, sta v sodnikovem podaljšku Vršič in Pavlin v ogenj poslala Brulca, ki je stekel v kazenski prostor in nato z lepim strelom premagal Jahića. Kmalu po začetku drugega polčasa so Koprčani le še potrdili zmago. Pavlin je v 53. minuti zaposlil Vršiča, ki je v kazenskem prostoru preigral domačega branilca in vratarja ter žogo poslal v prazno mrežo. Velenjčani so nato vrnili z dvema priložnostma v 56. minuti, toda ne Marian Tomčak ne František Metelka nista bila natančna.

V boju za deveto mesto, ki prinaša kvalifikacije za obstanek v Prvi ligi, je deveti Interblock z 0:2 izgubil z zadnjo Dravo, ki se jim je tako približala na vsega dve točki zaostanka. Ptujčani so bili večji del tekme boljši nasprotnik in so zasluženo zmagali.

"Če bi imeli še vse to, kar nam manjka, bi bili prvaki že po polovici sezone," je na kritike o pomanjkanju navijačev in lastnega stadiona pred tekmo 32. kola dejal trener Kopra Nedžad Okčić. “"Stadion gradimo, veliko navijačev pri nas pa imata le Olimpija in Maribor. Drugi smo, kjer smo."

"Ekipo sestavljam jaz, določam menjave in pripravo na tekmo. Vse organiziram jaz – kdo kaj počne v igri, kdo stoji v živem zidu ..." zatrjuje Okčić in poudarja, da ima z najboljšim igralcem lige Pavlinom korekten odnos. "Pavlin se z mojimi potezami tudi kdaj ni strinjal. A vedno rečem: moje delo je moje, tvoje pa tvoje. Pride tudi do nesoglasij, vendar sem se jaz s svojim delom dokazal. Nikoli se ni mešal v moje naloge," še dodaja trener vodilne ekipe prve lige. S Pavlinom si želi sodelovati tudi v naslednji sezoni. "Če bi ponovil le 50 odstotkov kakovosti iger v tej sezoni, bi bil še vedno dobrodošel," pravi.

Prva liga, lestvica:
1. Luka Koper 69*
2. Maribor 54
3. Nafta 45
4. CM Celje 45
5. Olimpija 44
6. Hit Gorica 43
7. Rudar Velenje 42
8. Domžale 41
9. Interblock 32
10. Labod Drava 30 *prvak

Prva liga, 32. kolo: 

Interblock : Drava 0:2 (0:2)
Stepanovič (10), Kelenc (16)

Hit Gorica : CM Celje 3:0 (2:0)
Demirović (3), Osterc (24, 54)
RK: Andjelković (82)

Maribor : Domžale 1:1
Bunderla (75); Drevenšek (89)

Rudar : Luka Koper 0:2
Brulc 45, Vršič (53)

Nafta : Olimpija 0:1
Ibraimi (79/11-m)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.