Olimpija vse bližje napredovanju v četrtfinale

Foto: twitter Cedevita Olimpija
Foto: twitter Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija nadaljuje pozitiven niz.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 4. krogu 2. dela evropskega pokala (skupina G) v gosteh premagali francoski Bourg en Bresse s 77:64 (28:21, 39:41, 59:55).

Ljubljančani so v devetem nastopu v letu 2021 zabeležili osmo zmago. Izgubili so le uvodno tekmo v drugem delu evropskega pokala proti Virtusu v Bologni. S tremi zaporednimi uspehi v evropskem pokalu, drugem v enem tednu proti francoskemu predstavniku iz predmestja Lyona, ostajajo v igri za eno od prvih dveh mest v skupini in nadaljnje tekmovanje.

Ljubljančani so izkoristili dobro formo, ki jo kažejo v zadnjih tednih, in težave gostiteljev s poškodbami in zdravjem. Ti so že v prvi minuti tekme ostali brez najvišjega posameznika, Thibaulta Daval-Braqueta, zamenjave za nekdanjega slovenskega reprezentanta Alena Omića, ki prav tako počiva zaradi poškodbe.

Prednost v igralskem kadru je Cedevita Olimpija dokončno uveljavila v zadnji četrtini, ko je z nekaj hitrimi protinapadi prekinila izenačenost na semaforju in prišla do dvomestne prednosti, ki jo je nato suvereno zadržala do konca.

Prvi strelec Cedevite Olimpije je bil znova kapetan Jaka Blažič s 15 točkami (met 5:11). Prav toliko točk je dosegel tudi Rion Brown (4 skoke), 14 jih je zbral Kendrick Perry (5 skokov, 4 podaje), enajst pa Jarrod Jones (trojke 2:3).

Pred Ljubljančani je zdaj enomesečna pavza, 2. in 9. marca pa slediti še tekmi z Virtusom v Ljubljani ter Budućnostjo v Podgorici, ki bosta dali odgovor, ali bo Cedevita Olimpija napredovala v četrtfinale na dve zmagi.

Olimpija za napredovaje potrebuje le še eno zmago, tehtnico pa bi dokončno na njeno stran prevesil tudi že en poraz Budućnosti.

Foto: eurocupbasketball.com Cedevita Olimpija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.