Olimpija za pobeg, Maribor za priključek

Foto: NK Olimpija/Facebook olimpija maribor
Vodilna Olimpija ima na lestvici tri točke prednosti pred drugouvrščenim Mariborom.
Oglej si celoten članek

Nogometaši ljubljanske Olimpije in branilca naslova Maribora bodo danes ob 17. uri igrali drugi večni derbi sezone. V okviru 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bosta vodilna kluba pomerila v Stožicah, kjer si kot običajno oba želita poln plen.

Večna tekmeca bosta derbi začela kot prvo- in drugouvrščeni na lestvici. V 3. krogu sta se razšla z neodločenim izidom 0:0, v zadnjem obdobju pa je Olimpija v nizu dveh zmag oziroma je neporažena na zadnjih petih tekmah, medtem ko se je Maribor vodilnim Ljubljančanom na tri točke približal z nizom petih zmag.

Trener Olimpije Safet Hadžić na derbiju, ki ga bo sodil Nejc Kajtazović, ne bo mogel računati na kaznovanega branilca Mackyja Bagnacka, medtem ko strateg Štajercev Darko Milanič ne bo mogel računati na Blaža Vrhovca.

Kot so sporočili iz Olimpije, je za derbi prodanih več kot 5000 vstopnic. Režim za vstop na stadion bo kot običajno na teh derbijih, torej tudi s poostreno varnostjo in personalizacijo vstopnic. So pa Ljubljančani pripravili tudi dodaten program, ob 13. uri bo na ploščadi druženje navijačev, ki jih bo od 14. ure dalje zabaval pevec Challe Salle.

Danes bo sicer ob 20.15 na sporedu še tekma med Muro in Domžalami, v nedeljo bosta obračuna CB24 Tabor Sežana - Bravo in Rudar - Triglav, v ponedeljek pa še Aluminij - Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.