Olimpija začenja prej kot Maribor

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Dnevi nogometnega zimskega spanca se iztekajo. Sredi januarja priprave začenjata najbolj slovita slovenska kluba.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Olimpije bodo priprave za spomladanski del sezone 2011/12 začeli v četrtek, 12. januarja. Zmaji bodo prvi trening pod vodstvom novega trenerja Bojana Prašnikarja začeli ob 14.30 na igrišču v Jami ob Centralnem stadionu za Bežigradom, kjer bodo tudi vadili vse do konca januarja. Ljubljančani bodo del priprav predvidoma opravili v tujini, glede natančnega termina pa še potekajo zaključna usklajevanja, zato bomo o tem še poročali v naslednjih dneh.

Olimpija bo že v prvem mesecu leta 2012 odigrala dve prijateljski tekmi, 21. in 25. januarja, nasprotnika za zdaj še nista znana. Že s prvim dnem naj bi s soigralci vadila Antonio Delamea in Anej Lovrečič, ki sta izpustila zaključni del jesenskega dela, ob koncu januarja pa naj bi se k treningom vrnil tudi Nik Omladič.

Maribor odhaja v Turčijo

Osrednji del mariborskih priprav bo to zimo potekal v Turčiji. Strokovni štab bo nogometaše zbral na večerji 15. januarja, dan pozneje bo prvi trening, sicer pa bodo s 6. januarjem že potekale prve individualne aktivnosti po predvidenem programu, da se lahko potem nadaljuje skupno delo. Med skupno vadbo se bo vmes moštvo preselilo k turški obali, prizorišče priprav bo Belek v pokrajini Antalya. Na pot se gre 28. januarja, vrnitev domov je predvidena 11. februarja. Med bivanjem v Turčiji je že sklenjen dogovor o šestih pripravljalnih preizkušnjah. Za uvod proti Sturmu, nato bodo udeleženci turnirja v družbi Lokomotive iz Plovdiva, splitskega Hajduka in romunskega Vasluija, v zaključnem delu pa se bodo naši igralci pomerili še s predstavniki makedonskega, kitajskega in ukrajinskega nogometa.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.