Olimpija zanesljivo ugnala Bohemians

Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evroska liga vršič valenčič Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga dare vršič Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evroska liga vršič Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga 2011 ranić Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga dare vršič Foto: Boštjan Tacol Barry Murphy Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga Foto: Boštjan Tacol olimpija bohemians evropska liga ranić ačimović kosić Foto: Boštjan Tacol Valenčič Olimpija
Nogometaši NK Olimpije so v drugem kolu kvalifikacij za Evropsko ligo brez težav, z 2:0 prišli do zmage nad irskim Bohemiansom. Tokratni stožiški junak je Dare Vršič, ki je zabil oba zadetka. "Mogoče bi lahko danes naredili tudi nekaj več," je imel po tekmi mešane občutke ljubljanski trener Dušan Kosič. Njegov nasprotnik Pat Fenlon je okrcal sodnike.
Oglej si celoten članek

Olimpija je odločno vstopila v dvoboj in si kljub bunkerju Bohemiansa že v prvih nekaj minutah ustvarila nekaj lepih polpriložnosti. Začetno ofenzivo so varovanci Dušana Kosiča s prečko kronali v deveti minuti, ko je okvir vrat s pravo bombo iz voleja zatresel Matic Fink. Za tako želeno vodstvo v prvem polčasu pa je v izdihljajih prvega dela poskrbel Dare Vršič, ki je v tretji minuti sodnikovega podaljška povedel zmaje v vodstvo z 1:0. Portugalski sodnik Carlos Xistra je na belo točko pokazal, potem ko je gostujoči vratar Barry Murphy v kazenskem prostoru Ircev zrušil Olimpijinega napadalca Filipa Valenčiča. Gostje so do prvega pravega strela na vrata Elvisa Džafića prišli v 45. minuti tekme, ko je sprožil Glen Cronin, a se je ljubljanski vratar izkazal z zanesljivo obrambo.

V drugem polčasu so se "Cigani", kot tudi pravijo nogometašem Bohemiansa, pri zaostanku 0:1 vendarle nekoliko bolj odprli in tako so imeli nekaj več prostora tudi zmaji, ki pa so do gostujočega kazenskega prostora stežka prihajali: znova je bilo veliko strelov od daleč, ki pa niso bili tako natančni kot v prvem. Tako kot v prvem, so zmaji tudi v drugem polčasu do gola prišli iz prekinitve. V 76. minuti tekme je tokratni junak Dare Vršič s prostega strela od prečke v gol spravil žogo s svojo levico. Gostujoči čuvaj mreže Murphy je obstal kot vkopan, Stožice pa so slavile vodstvo z 2:0, ki ga zmaji do konca dvoboja niso več zapravili.

Izjavi po tekmi:

Dušan Kosič, trener Olimpije Ljubljane:
"Pričakovali smo trdo tekmo, točno tako, kot se je zgodila. Nasprotnik se je bolj osredotočil na obrambo in mi smo s tem imeli nekaj težav, saj smo preveč silili skozi sredino, žoga nam je tekla prepočasi. Gole smo dali v pravem trenutku in pred tekmo bi bil zadovoljen s tem rezultatom, vedno pa obstaja nek priokus, da bi mogoče lahko tudi danes naredili nekaj več. Generalno gledano fantom nimam česa očitati – borili so se, poizkušali so igrati, nekaj pa nam je še ostalo za popraviti."

"Pred tekmo bi si kot trener želel 4:0 ali 5:0, da to takoj tukaj razjasnimo.  Danes ni nasprotnikov, ki se ne bi znali vsaj braniti. Redki so tisti, ki igrajo. Imeli smo težave z vsemi nasprotniki do sedaj. Jaz mislim, da fantje napredujejo v ideji, danes sem bil zadovoljen, ker smo poizkušali streljati tudi s polrazdalje, a na žalost pri tem nismo bili uspešni. Čaka nas zanimiva tekma na Irskem in sam, če sem povsem iskrem, pričakujem za odtenek lažje delo kot danes. Mi ne bomo spreminjali ničesar, tja se ne odhajamo braniti, ker se niti ne znamo. Mogoče bi pohvalil še publiko, ki nam je spet stala ob strani in mislim, da je bil danes v Stožicah spet prijeten večer."

Pat Fenlon, trener Bohemiansa:
"Uspelo nam je vpiti veliko pritiska in razočarani smo, ker golov nismo dobili iz igre, ampak iz enajstmetrovke in prostega strela. Govorimo o odločitvah, ki sta bili precej negotovi, predvsem pri prostem strelu v drugem polčasu mislim, da je naš igralec zadel osvojil čisto žogo. To je bila slaba odločitev sodnika, ampak Olimpija je zelo dobro moštvo in vedeli smo, da nas čaka težko delo. Zelo težko je za naše moštvo, saj smo polprofesionalci in bilo je zelo vroče, česar nismo vajeni. S stališča truda ne morem zameriti igralcem, trdo so delali. V Dublinu bomo drugačni. Težko bomo spreobrnili rezultat, načrt pa bo seveda zabiti prvi gol, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Tako toplo ne bo, to je gotovo." (smeh)

Kvalifikacije za Evropsko ligo, 2. kolo, Stožice:

NK Olimpija : Bohemians 2:0 (1:0)
Vršič (45/11-m, 76)

Povratna tekma bo čez teden dni v Dublinu.

Domžale:
Domžale : RNK Split 1:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:45 15. Julij 2011.

    Bravo olimpija<br /><br />http://bit.ly/lVp8iB

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.