Olimpija: Zanima nas zmaga

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska nogometna tekmeca Maribor in ljubljanska Olimpija bosta v nedeljo ob 20.15 v sklopu 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije igrala prvi večni derbi sezone.
Oglej si celoten članek

Velika rivala sta doslej zbrala po deset točk in sta na prvenstvemi lestvici po petih kolih na drugem oziroma tretjem mestu, kljub temu pa v ljubljanskem taboru vlogo favorita prepuščajo Štajercem. Zmago pa si še kako želijo.

"Maribor je zelo dobra ekipa. To dokazuje že zadnjih nekaj let. Še posebej na domačem igrišču je zelo dober, tako da nam bo zelo težko. Maribor je favorit, ampak mi se bomo pripravili maksimalno. Gremo na zmago, da pokažemo, da znamo igrati. Dvigujemo se iz kroga v krog, z zmago proti Kopru pa smo si pripravili lepo popotnico za nedeljsko tekmo," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal srednji branilec Nemanja Mitrović.

Ta bo zagotovo v kadru, še vedno pa ni jasna usoda poškodovanega kapetana Andraža Šporarja, ki je izpustil že sredin obračun s Koprom. Več bo znanega že po današnjem treningu, zadnjo besedo pa bo imela zdravniška služba. Sam napadalec pravi, da so v odstotkih možnosti za nastop 50-50 ali 60-40. Pred derbijem pa je dejal: "Derbi je posebna tekma, ne igra se le za točke, ampak tudi za prestiž. Na lestvici smo točkovno izenačeni, tako da se zelo veselimo tekme."

Trener Marijan Pušnik pravi, da sam derbija ne pričakuje tako čustveno kot igralci, toda: "Vsako prvenstvo in vsaka država potrebuje takšen derbi. Povsod sta dve ekipi, ki se borita za tisti prestiž. Pri nas sta to Olimpija in Maribor. Moja pričakovanja pred tekmo so enostavna. Dobra igra kot proti Kopru in še večja zavzetost naših igralcev. Pričakujemo, da se bomo iz kroga v krog dvigovali, je pa gotovo Maribor v Ljudskem vrtu najtežji možen tekmec v našem prvenstvu."

Glede državnih prvakov je Pušniku, ki si želi derbi brez izgredov, bolj ali manj vse jasno. "Pri Mariboru ni nekih novosti. Tudi on pa lahko poseže po kakšnem presenečenju. Toda vse se suče okrog Marcosa Tavaresa, Dareta Vršiča in Agima Ibraimija. Če imajo oni svoj dan, lahko fino zagrenijo življenje. Odlično igra tudi Marwan Kabha, Sintayehu Sallalich lahko ena na ena veliko naredi ... Zvezna linija je ključna pri Mariboru," meni Pušnik.

Na drugi strani je trener Ante Šimundža za spletno stran kluba po tekmi s Celjem, ki so jo njegovi izbranci dobili z 1:0, povedal: "S temi tremi točkami in prikazanim v drugem polčasu upam, da smo še kakšnega gledalca več pripeljali na stadion. V nedeljo bomo potrebovali to prepoznavno energijo, prispevek vsakega navijača. Kulisa s tribun bo pomenila le še dodaten motiv. Ni dvoma, da bomo v dobrem stanju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.