Olimpija zdaj na plus šest

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši Olimpije so v Stožicah remizirali z Domžalami, po 21. kolu pa imajo šest točk prednosti pred Mariborom.
Oglej si celoten članek

Jesenski prvaki, nogometaši Olimpije, tudi na drugi zaporedni domači tekmi, na kateri so spet igrali brez prvega zvezdnika Andraža Šporarja, niso uspeli zmagati. Potem ko so pred tednom izgubili proti Gorici, so tokrat proti vedno neugodnim Domžalam iztržili točko, s katero pa morajo biti glede na potek tekme celo bolj zadovoljni kot tekmeci.

Domžalčani so bili namreč boljši, nevarnejši tekmec, pripravili so si lepo število priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Zato niso bili kaznovani, kar pomeni, da bodo prvi del prvenstva končali brez poraza na gostovanjih. Še enkrat več pa se je izkazalo, da je stadion Stožice za njih eden od najbolj gostoljubnih stadionov, saj so v zadnjih osmih tekmah na njem izgubili le enkrat. Poleg tega ostajajo edina ekipa, ki jo Olimpija v sezoni ni premagala, prvi dvoboj v Ljubljani so dobili, v Domžalah pa igrali neodločeno.

Domžalčani so tekmecem dali hitro vedeti, da so v Stožice prišli po točke. V prvem delu so bili precej boljši tekmec, ne samo, da so imeli terensko premoč na igrišču, bili so tudi nevarnejši. Priigrali bi si lahko izdatnejšo prednost, saj so zamudili štiri lepe priložnosti, pri njihovem zapravljanju je bil najaktivnejši Matic Črnic.

V 17. minuti je najprej lepo streljal z 20-metrov, Darko Brljak, ki je na vratih zamenjal Aleksandra Šeligo, je žogo odbil v prečko, nato pa sta Črnicu veselje preprečila še branilca Matic Fink in Nemanja Mitrović. Prvi z borbenim posredovanjem, drugi pa s posredovanjem z glavo, potem ko je domžalski igralec osmešil del domače obrambe, toda ljubljanski branilec je žogo vendarle preusmeril v kot. V zaključku se je priložnost ponudila še Aladinu Šišiću, ki je prodrl v kazenski prostor, vendar streljal mimo gola.

Ljubljančanom se je v prvem delu ponudila le ena priložnost, v izdihljajih polčasa je po prekinitvi žoga slučajno prišla do Ezekiela Hetyja, a Nigerijec v gneči pred vrati ni našel poti do mreže. Zato pa so varovanci Marijana Pušnika nekoliko bolj ambiciozno krenili v drugi del. Martin Michel Mimoun je s prostega strela streljal mimo gola, nekaj minut pozneje je po kotu mimo gola streljal tudi Dejan Kelhar, Henty pa ni izkoristil zmede domžalske obrambe v kazenskem prostoru.

Toda pritisk domačih ni dolgo trajal, gosti so hitro uredili svoje vrste in bili v nadaljevanju spet boljši tekmec. Vsaj kar se tiče priložnosti. Te so se ponudile Črnicu, Šišiću, Juretu Balkovcu, še posebno lepo pa je imel Amedej Vetrih, ki je bil povsem sam pred Brljakom, a ta je tako kot prejšnje ubranil tudi njegov strel z glavo. Do konca srečanja je bil Brljak uspešen še po strelu Kenana Horića.

Krka do gola v zaključku tekme

V 15. prvenstvenem srečanju med Krko in Gorico, slednji so doslej slavili že osemkrat, so do četrte zmage prišli Novomeščani (tri medsebojne tekme so se končale neodločeno), ki so v zadnjih minutah tekme znali kronati terensko premoč, potem ko so Novogoričani ob koncu prvega polčasa na igrišču ostali le z deseterico.

Tekmo so bolje začeli Novogoričani, ki so od prve minute narekovali ritem igre. Gostje so prišli tudi prvi do priložnosti, ko je v 11. minuti Goran Cvijanović podal pred novomeški gol, kjer se je z domačim vratarjem Mateom Barukčičem na štiri oči srečal Blessing Eleke, a je streljal naravnost v naročje vratarja Krke. Tri minute kasneje je Leo Ejup poskusil iz prostega strela, po obrambi Grege Sorčana je do žoge prišel Nana Welbeck, a jo potisnil mimo vrat.

V 25. minuti so bili znova nevarni Goričani, ko je Cvijanović s prostega strela meril po sredini gola, potem pa je s strelom poizkusil še Sandi Arčon, ki je žogo poslal mimo leve vratnice. Najlepšo priložnost prvega polčasa so imeli gostje v 42. minuti, Arčon se je sam znašel pred domačim vratarjem, a bil premalo natančen. Tik ob koncu prvega polčasa so Primorci ostali z desetimi možmi na igrišču, saj je Marshal Johnson pri prekršku nad Marinom Perićem prejel drugi rumeni karton.

Drugi polčas so domači odprli s strelom mimo vrat Welbecka, na drugi strani so Goričani v 55. minuti preko Nejca Mevlje merili preko vrat. V 67. minuti je Marin Perič skušal presenetiti gostujočega čuvaja mreže, a je bil Sorčan na mestu. Pet minut kasneje so gostje izvajali udarec iz kota, Eleke je bil najvišji v skoki, žogo pa je z golove črte z glavo izbil Jamilu Collins.

Krkaši so v zadnjih minutah kronali svojo terensko premoč, tudi menjave so obrodile sadove. Erik Gliha je v igro vstopil v 84. minuti in tri minute kasneje zadel. Po udarcu iz kota je bil na pravem mestu, žoga pa je za peto prvenstvo zmago v sezoni končala za hrbtom Sorčana.

Prva Liga TS, 21. krog, izidi:

Rudar : Zavrč 1:0 (1:0)
Kašnik 23.

Maribor : Krško 6:0 (3:0)
Mendy 6., 21., 69., Bajde 28., 57., 58.

Luka Koper : Celje 1:2 (1:0)
Memolla 40.; Spremo 69., Omeregie 72.

Krka : Gorica 1:0 (1:0)
Gliha 87.

Olimpija : Domžale 0:0

Lestvica:
1. Olimpija 46
2. Maribor 40
3. Domžale 35
4. Gorica 34
5. Zavrč 27
6. Luka Koper 22
7. Rudar 22
8. Krka 22
9. Celje 22
10. Krško 16

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.