Olimpija zgrožena nad Violami

Foto: Žurnal24 Viole navijači navijaci tribuna Maribor bakla bakle
Na finalu pokala Hervis so Viole z majicami z napisom "Legenda, drži se" izrazile podporo priprtemu kolegu, ki je osumljen, da je aprila zabodel ljubljanskega navijača. V NK Olimpija so nad tem ogorčeni.
Oglej si celoten članek
Pri Olimpiji Ljubljani pravijo, da bodo "storili vse za zaščito dostojanstva in integritete navijača NK Olimpija Ljubljana, ki je v napadu skoraj izgubil življenje. Človeško življenje je namreč neprecenljivo."

Vodstvo ljubljanske Olimpije se je z ogorčenjem odzvalo na ravnanje navijaške skupine Viole po finalu pokalnega tekmovanja med Mariborom in Domžalami. Viole so po tekmi z majicami izrazile podporo svojemu navijaču, ki naj bi v pretepu 16. aprila zabodel ljubljanskega navijača. "Po sobotni finalni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja med NK Maribor in NK Domžale so člani navijaške skupine Viole oblekli majice z napisom 'Legenda, drži se'. Na ta način so mariborski navijači svojemu članu, ki je zaradi brutalnega napada, v katerem je navijač NK Olimpija Ljubljana skorajda izgubil življenje, v priporu, izrazili podporo. Napad na ljubljanskega navijača se je zgodil po ligaški tekmi med NK Olimpija Ljubljana in NK Maribor, ki je potekala v petek, 16. aprila 2010, mariborski navijač pa je osumljen, da je v pretepu zabodel ljubljanskega navijača," so v izjavi za javnost zapisali pri ljubljanskem klubu.

Ne glede na to, da so v NK Maribor ob tem dejali, da obsojajo vsakršno obliko nasilja, so namreč s tem storili ravno obratno – izrazili so podporo nasilju.
Olimpija Ljubljana
"Z majicami so mariborski navijači izrazili podporo nasilju na in izven športnih igrišč, posredno pa navijače pri tem zagovarja tudi vodstvo NK Maribor. V NK Maribor so namreč v izjavi med drugim dejali, da je šlo v tem primeru 'za prošnjo pristašev našega kluba, ki so želeli svojemu prijatelju olajšati zdajšnje trenutke'. V NK Olimpija Ljubljana se nikakor ne moremo sprijazniti s tem, da nogometni klub z razumevanjem sprejme prošnjo za podporo posamezniku, ki je osumljen brutalnega napada. Ne glede na to, da so v NK Maribor ob tem dejali, da obsojajo vsakršno obliko nasilja, so namreč s tem storili ravno obratno – izrazili so podporo nasilju," so še zapisali pri Olimpiji. V ljubljanskem prvoligašu so nad dejanjem ogorčeni: "V NK Olimpija Ljubljana smo ogorčeni in ostro protestiramo proti vsakršnim dejanjem, ki podpirajo nasilje ob in izven športnih igrišč. Prepričani smo, da bi moralo vsaj vodstvo NK Maribor tovrstna dejanja najostreje obsoditi. Nasilje ni in ne bi smelo biti sestavni del športa, prav tako tudi ne razumevanje aktivnosti, ki nasilna dejanja podpirajo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.