Olimpija znova na vrhu

Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana
Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana
Nogometaši Krškega in Kalcerja Radomelj so se v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Olimpija je kasneje v Kopru slavila z 2:1 (1:0) in znova povedla v DP.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so si v soboto po slavju v štajerskem derbiju s Celjem povzpeli na prvo mesto lestvice, vendar so bili na vrhu manj kot 24 ur, saj je Olimpija slavila v Kopru. Ljubljančani so začeli zelo odločno. Po kombinaciji Mihe Zajca in Etiena Velikonje je slednji podal do Leona Benka, ki je neoviran nekaj metrov od gola žogo poslal v mrežo. Olimpija je tako že v peti minuti povedla in imela tudi v nadaljevanju nekaj več od igre. Tako je devet minut po zadetku Zajc streljal z glavo, žoga pa je zletela mimo gola.

Še zrelejšo priložnost je imela Olimpija v 27. minuti, ko je Blessing Chibuike Eleke prodrl po levi strani, iz težkega položaja streljal, koprski vratar Marijan Antolović je žogo odbil v sredino kazenskega prostora, kjer je Rok Kronaveter slabo streljal, kljub temu pa je žoga oplazila prečko. Le dve minuti pozneje je Benko z roba kazenskega prostora za las zgrešil vrata. Ljubljančani tudi v nadaljevanju polčasa niso uspeli povišati prednosti proti tekmecu, ki je v prvih 45 minutah le enkrat sprožil proti vratom Olimpije, toda še to iz velike razdalje.

Koprčani so bolj agresivno krenili v drugi del. Domači navijači so se izenačenja veselili v 52. minuti po kotu, ko je Matic Paljk najprej v kazenskem prostoru sprožil strel v prečko, odbito žogo pa je natančno z glavo v gol spravil Matej Pučko in premagal nemočnega Roka Vodiška. Ljubljančani so se dvakrat jezili na sodnika, ker ni dosodil enajstmetrovk potem, ko je žoga zadela roki obrambnih igralcev tekmecev, drugič v 73. minuti, ko je Andraž Kirm, ki je v igro vstopil iz klopi, streljal, Paljk pa se je neuspešno izmikal žogi. Piščalka Slavka Vinčiča se ni oglasila.

Olimpija je v zadnji četrtini tekmi napadala za zmago, do drugega gola pa prišla po protinapadu v 88. minuti. Začel ga je rezervist Julius Wobay, ki je deset minut prej zadel okvir vrat, v zaključku akcije pa je Kronaveter dobro zadel žogo okrog 20 metrov pred črto gola in s pravim evrogolom zadel desni zgodnji kot vrat tekmecev ter odločil dvoboj.

Radomlje do točke znova v 88. minuti

Nogometaši Krškega so bili večino tekme na močno razmočenem igrišču Matije Gubca nevarnejši tekmec, a so v zadnji četrtini srečanja nekoliko popustili, kar so Radomljani izkoristili in prišli do točke, svoje pete v državnem prvenstvu. S tem razlika med zadnjimi tremi ekipami ostaja enaka, zadnjeuvrščeni Kalcer za predzadnjim Aluminijem zaostaja za deset točk in 13 za Krškim.

Foto: twitter NK Keško Krško - Radomlje

Glede na zelo zahtevno igrišče, ki je bilo po obilnem deževju polno vode, ob tem je v Krškem danes še deževalo, so gledalci v prvem polčasu nekaj akcije le videli. Domačini so bili aktivnejši, prvo resnejšo akcijo pa so sestavili gosti. Dobro so kombinirali v kazenskem prostoru, Luka Gajič je s peto zaposlil Filipa Jankovića, ki pa je streljalo mimo gola. Le nekaj trenutkov kasneje so še lepšo priložnost zapravili Krčani. Martin Kramarič je obdržal žogo med tekmečevimi branilci, jo podal do Filipa Dangubića, ki pa je za las sprožil mimo leve vratnice.

Dangubić je v 33. minuti poizkusil kar iz kota, Aljaž Ivačič je bil ob strelu zbran. Šest minut kasneje je Kramarič tudi z nekaj sreče žogo spravil v kazenski prostor, nesebično podal pred Ivačiča, kjer pa je bil Dangubić premalo zbran, da bi premagal radomeljskega vratarja. Zadnjo priložnost v prvem polčasu je v 42. minuti zapravil Gajič, ki se je znašel pred Markom Zalokarjem, a žogo poslal mimo gola.

Uvod drugega polčasa je pripadel domačim, ki pa Ivačiča niso resneje ogrozili. V 55. minuti je bil na drugi strani na pravem mestu Zalokar, ki je pravočasno stekel iz gola ter preprečil zaključni strel Jankoviću po lepi podaji Luke Cerarja. Štiri minute kasneje so nogometaši Krškega prišli do vodstva. Kramarič je s podajo našel Nermina Haljeto, ki je z roba kazenskega prostora z natančnim strelom po tleh premagal Ivačiča.

V 78. minuti so imeli Radomljani lepo priložnost za izenačenje. Pred Zalokarjem se je znašel Janković, vendar je dvoboj dobil krški vratar. Padec v igri Krškega so gosti izkoristili, izenačil je rezervist Kalcerja Gal Primc, ki je po gneči in nekaj odbijanjih žoge unovčil nezbranost domače obrambe. Radomlje so tako kot na prvi tekmi s Krčani iztržile točko v 88. minuti.

Prva liga TS, 16. kolo:

Rudar Velenje : Aluminij 0:0 (0:0)

Domžale : Gorica 5:0 (3:0)
Horvat 22., Alvir 30., 34., Alvir 92./11m, Vuk 56.

Maribor : Celje 2:0 (0:0)
Zahović 61., Novaković 70.

Krško : Kalcer Radomlje 1:1 (0:0)
Haljeta 59.; Primc 88.

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 1:2 (0:1)
Pučko 52.; Benko 5., Kronaveter 88.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 35 točk
2. Maribor 34
3. Domžale 29
4. Celje 23 
5. Luka Koper 21
6. Gorica 21
7. Rudar Velenje 20 
8. Krško 18
9. Aluminij 15 
10. Kalcer Radomlje 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.