Olimpiji se je pridružila Krka

Foto: Žurnal24
Krka je na tretji tekmi polfinala lige Telemach proti Heliosu vknjižila drugo zmago (67:61) in se Union Olimpiji pridružila v finalu, ki se začne v soboto.
Oglej si celoten članek
Predvsem bi želel čestitati Heliosu za odličen dojem športa in tekmovanja. Prisilili so nas, da damo vse od sebe in tako je naša uvrstitev v finale še bolj pomembna. Moji igralci so edini, ki vedo, čez kaj smo šli v tej sezoni in jim čestitam za uspeh. Kljub vsemu naše ambicije še niso povsem izpolnjene, najpomembneje je, da smo zdravi in da se še naprej borimo.
Aleksandar Džikić, trener Krke

Po torkovi tretji polfinalni tekmi lige Telemach sta znana oba finalista košarkarskega državnega prvenstva. Unionu Olimpiji, ki je v dveh tekmah odpravila Šentjur, so se pridružili košarkarji Krke. Ti so v torek v Novem mestu ugnali Helios s 67:61 (15:17, 32:28, 51:46) in skupno slavili z 2:1 v zmagah.

Medtem ko so košarkarji Uniona Olimpije za uvrstitev v finale državnega prvenstva potrebovali dve tekmi, je bilo bolj zanimivo na drugem dvoboju. Novomeščani so po zmagi na domačem parketu na prvi tekmi izgubili drugo tekmo v Domžalah. To je bil v šestem letošnjem medsebojnem dvoboju šele prvi uspeh Heliosa, ki je dal Domžalčanom še eno možnost za zadnji korak.

Odločilno tekmo so Novomeščani priredili v svoji stari dvorani Marof, kjer so pred desetletjem prvič prišli do naslova prvaka. Začetek je bil po okusu domačih, toda vodstvo Krke so gostje hitro izničili. Večji del četrtine je bil nato izenačen, po prvem odmoru pa je bilo na semaforju 17:15 za Helios.

Mislim, da smo res poskusili odigrati v maksimalnem ritmu vseh 40 minut, a se na koncu ni izšlo. Pri osmih točkah prednosti v prvem polčasu smo košarkarjem Krke pustili, da nas prelahko ujamejo in povedejo, drug razlog za poraz pa so bili visoki košarkarji Krke na čelu s Smiljanom Pavičem. Dolenjski košarkarji so prišli do zaslužene zmage in jim želim vso srečo v finalu, obenem pa za borbo čestitam tudi svojim igralcem.
Ivan Sunara, trener Heliosa

Nato se je razigral Aleksej Laškevič, ki je na tekmi imel stoodstotni met tako iz igre kot pri prostih metih in bil daleč najboljši pri gostih. Dosegel je šest točk zapored in Helios popeljal do najvišjega vodstva na tekmi 25:17. Toda prednost se je začela topiti, Krka se je iz minute v minuto bližala, v 18. pa izenačila na 28:28. Simon Petrov je dosegel zadnjih šest točk v prvem polčasu in Krka je na odmor odšla s prednostjo štirih točk.

Helios je na začetku tretjega dela spet pritisnil, izenačil in celo povedel z 42:39. A to je bilo zadnje vodstvo gostov na tekmi. Krkaši so spet strnili svoje vrste in zadevali, Nikola Ivanovič in Smiljan Pavič pa sta domačim zagotovila nekaj točk naskoka.

Prednost se je v zadnjem delu povzpela na sedem točk (53:46), zmage pa Krka ni več spustila iz rok. Helios je bil sicer blizu, prišel še do 57:52, nato pa se je ustavilo. Domžalčani so pogrešali predvsem strelski učinek Alvina Snowa, ki je tokrat zbral le pet točk ob katastrofalnem metu iz igre (1-13). V zadnjih minutah so domači, pri katerih je Pavič zbral 20 točk, brez težav obdržali vodstvo in se po koncu tekme zasluženo veselili prve uvrstitve v finale po sezoni sezoni 2002/03.

V finalu bosta ekipi igrali na tri zmage, prva tekma pa bo v soboto, 29. maja, ob 20. uri v dvorani Tivoli.

Liga Telemach, polfinale, tretja tekma:


Krka : Helios 67:59 (15:17, 17:11, 19:18, 16:13)
Pavič 20, Petrov 14, Ikonić 12; Laškevič 15, Zagorac 9

Krka se je z 2:1 v zmagah prebila v finale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.