Olimpijinih minus 26 in proslava Navarra

Foto: EPA barcelona union olimpija Foto: EPA barcelona union olimpija Foto: EPA barcelona union olimpija Foto: EPA barcelona union olimpija
Košarkarji Uniona Olimpije so na tekmi 6. kola Evrolige visoko izgubili v Barceloni s 46:72 in tako ostajajo pri eni zmagi. Juan Carlos Navarro je postal prvi strelec Evrolige vseh časov.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so v šestem kolu Evrolige doživeli peti poraz. Na gostovanju v Barceloni so izgubili s 46:72 (16:23, 26:40, 32:63). Podobno kot prejšnji dve gostovanji se je tudi izlet v Barcelono končal klavrno – z minusom 26 točk, kar pomeni, da so Ljubljančani v treh nastopih izven Stožic zabeležili kar 78 točk primanjkljaja, ob tem, da so v Sieni dosegli 57 točk, v Kazanu 51, tokrat pa zgolj 46. Najboljša strelca pri Ljubljančanih sta bila Danny Green in Aleksandar Ćapin s po desetimi točkami. Union Olimpija bo v naslednjem krogu prihodnji četrtek v Stožicah gostila italijansko zasedbo Montepaschija iz Siene.

"Štirideset minut je bila Barcelona v višjem ritmu, ki mu preprosto nismo mogli slediti. V napadu nam ni in ni steklo, v obrambi pa smo za takšnega nasprotnika preprosto prenaivni. Minutažo sem porazdelil med vse svoje igralce, veliko so igrali mlajši, saj nas že v nedeljo čaka pomembna tekma v Zagrebu s Cibono," je po srečanju povedal trener Sašo Filipovski.

Glede na to, da je ta že prejšnji teden po katastrofi proti Unicsu (–30) priznal, da je skupina D premočna za njegovo zasedbo, je bila ekspedicija zelenega zmaja v Katalonijo tokrat povsem turističnega značaja.

In to je bilo moč videti od prve minute dalje. Barcelona je namreč v nekaj minutah prišla do prednosti 11:0 in nato s polovično močjo nadzirala potek dogodkov na parketu. Če je bil vtis po prvih dvajsetih minutah, vsaj kar se tiče rezultata na semaforju, za zeleno-bele dokaj znosen, pa je nadaljevanje prineslo bolj realno sliko oziroma razkrilo velikansko razliko v kakovosti. Union Olimpija je v tretji četrtini zmogla komaj šest točk – Barcelona je tedaj vodila že z 31 točkami naskoka, tekmo je zaključila pri 46 točkah, niti v enem statističnem elementu pa ni bila kos še neporaženi zasedbi Xavija Pascuala.

S tretjim zaporednim porazom so se košarkarji Uniona Olimpije še za korak oddaljili od uvrstitve v drugi del tekmovanja. V naslednjem krogu bodo gostili Montepaschi Sieno, nato jih čakata dve zaporedni gostovanji pri Prokomu in Galatasarayju, prvi del pa bodo sklenili konec decembra v Stožicah proti Unicsu iz Kazana.

Evroliga, 6. kolo, skupina D:

Barcelona : Union Olimpija 72:46 (63:32, 40:26, 23:16)
Navarro 14, Perović in Huertas 12; Green 10, 5 sk., Ćapin 10, Thompson 8

Galatasaray : Prokom 78:76
Pačulia 19, Shumpert 13, Lakovič 8, 2 sk., 2 pod v 30 min.; Motiejunas 22, 10 sk., Lafayette 18

Siena : Unics 73:79 (61:57, 41:41, 16:21)
McCalebb 22, Kaukenas 13; Domercant 24, Veremeenko 21, Greer 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:25 24. November 2011.

    lepo vas prosim no :)

  • 12:54 24. November 2011.

    ...raje ostanite doma, ker bote doživeli katastrofo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.