Olimpijo okrepil še Thompson

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po pričakovanjih je Union Olimpijo okrepil krilni center Deon Thompson. Američan je z aktualnimi državnimi podprvaki podpisal dveletno pogodbo. Pred dnevi je zmaje okrepil že organizator igre Ben Woodside.
Oglej si celoten članek

Union Olimpija je pod košema na položaju krilnega centra od srede močnejša za ameriškega košarkarja Deona Thompsona. Leta 1988 rojeni igralec se je košarke učil na priznani ameriški univerzi North Carolina, kjer je postal tudi prvak lige NCAA. Kariero je nadaljeval v Grčiji pri Ikarosu in bil med najboljšimi igralci lige s povprečjem 14 točk, skoraj 9 skokov in 1,3 blokade. Thompson je bil tudi reprezentant ZDA do 19 let in na svetovnem prvenstvu v Srbiji osvojil srebrno kolajno. Igralca odlikuje odličen skok in občutek za igro pod košema tako v obrambi kot tudi v napadu. Union Olimpija je z igralcem sklenila dveletno pogodbo.

Deon Thompson je svojo košarkarsko pot začel na priznani univerzi North Carolina v študentski ligi NCAA. V svojem štiriletnem obdobju na univerzi se je enkrat veselil preboja med najboljših osem ekip, drugič, leta 2009 pa se je prebil na sam zaključni turnir NCAA in ga tudi osvojil. V zadnjem letu študija je v povprečju beležil 13,7 točke, 6,7 skoka in 1 blokado na tekmo. ZDA je zastopal tudi na svetovnem prvenstvu do 19 let v Srbiji, kjer so osvojili drugo mesto za domačini. Na SP je v povprečju dosegal 10 točk, 6,1 skoka in 1,4 blokade na tekmo. Na naboru lige NBA ni bil izbran, zato se je v sezoni 2010/2011 pridružil grški ekipi Ikaros Kallitheas. V močnem grškem prvenstvu je v svoji prvi sezoni v Evropi v povprečju dosegal 14,1 točke, 8,8 skoka in 1,3 blokade na tekmo. Igral je tudi na grški All-Star tekmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.