Olimpijo zmage stala slaba končnica

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Union Olimpija je v četrtem krogu evropskega pokala v gosteh izgubila proti Ulmu (80:83). Zmaje je pokopala nezbranost v zaključku tekme, saj v zadnjih dveh minutah niso dosegli točke.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli drugi poraz v evropskem pokalu. Podobno kot pred štirinajstimi dnevi v Franciji so bili tudi v Nemčiji dolgo časa v igri za zmago, na koncu pa so morali tekmecu stisniti roko kot poraženci in mu prepustiti tretje mesto na lestvici skupine C, ki vodi v nadaljnje tekmovanje.

Ljubljančani so proti Ulmu resda postavili strelski rekord sezone, saj so imeli doslej povprečje nekaj preko 60 točk na tekmo, vendar so podobno kot že na nekaterih srečanjih v zadnjem mesecu katastrofalno odigrali končnico. V zadnjih dveh minutah in petnajstih sekundah, ko so imeli na semaforju štiri točke prednosti, niso več dosegli koša.

Sušni dve minuti in 15 sekund

Zeleno-beli so odlično odigrali uvodnih petnajst minut - vodili s 37:32, nato pa padli v nekaj minutno krizo in Nemcem dovolili delni izid 18:2 ter vodstvo 50:39. Zaostanek so lovili vse do zadnje četrtine, ko so pri rezultatu 66:67 znova prešli v ospredje. Jakov Vladović je nato zadel dve trojki, po drugi je Union Olimpija vodila z 80:76. Žal do konca tekme ni več zadela, hkrati pa v obrambi pustila preveč prostora, tako da je Ratiopharm s trojko Willa Clyburna prišel v vodstvo in na koncu do zmage s 83:80.

V naslednjem krogu evropskega pokala (13. 11.) bodo varovanci trenerja Aleša Pipana gostili Levallois iz Pariza.

Evropski pokal, 4. krog:

Skupina C

Ulm : Union Olimpija 83:80 (66:65, 54:44, 23:26)
Clyburn 17, Sosa 11; Omić 18, Gailius 12, Salin 11

Valencia : Varese 98:64 (69:47, 46:31, 21:14)
Doellman 26, Aguilar 16; Coleman 14, Hassell 11

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.