Olimpijska prvakinja osumljena dopinga

Foto: EPA
Foto: EPA
Trikratna olimpijska prvakinja Veronica Campbell-Brown je osumljena jemanja nedovoljenih poživil, saj so v njenem vzorcu našli snovi, ki se uporabljajo za prekrivanje dopinga.
Oglej si celoten članek

Jamajško atletinjo Veronico Campbell-Brown so ujeli pri jemanju nedovoljenih poživil, poroča spletna stran televizijske mreže Eurosport. Svetovno prvakinjo v teku na 200 metrov so ujeli na mednarodnem mitingu v Kingstonu 4. maja.

Jamajčanka, sicer olimpijska prvakinja na 200 metrov v letih 2004 in 2008, naj bi uporabljala enega izmed diuretikov. Te Svetovna protidopinška agencija smatra kot snovi, ki "zakrivajo" doping.

Pred časom so pri dopingu ujeli še eno jamajško atletinjo, Dominique Blake. Ta tekmovalka na 400 metrov je dobila šest let kazni, saj je bil to njen drugi prekršek po letu 2006.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.