Olimpijske igre brez skokov in smuka?

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodni olimpijski komite razmišlja o ukinitvi smuka, superveleslaloma, smučarskih skokov in dolgih disciplin v smučarskem teku.
Oglej si celoten članek

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian-Franco Kasper je danes ob robu tradicionalnega Foruma Nordicuma v poljski Szklarski Porebi razkril, da se Fis bori, da nekatere tradicionalne smučarske discipline ostanejo sestavni del zimskih olimpijskih iger.

Čeprav se zamisel zdi skorajda nemogoča, na Moku potekajo pogovori o smiselnosti in potrebnosti smuka in superveleslaloma, smučarskih skokov in dolgih disciplin v smučarskem teku v okviru olimpijskega programa. Razlog so visoki stroški za izgradnjo infrastrukture, ki mnogim državam gostiteljicam iger povzročijo visoke stroške, a prireditelji v novi infrastrukturi nikakor ne najdejo trajnostne rabe.

"Ti športi so zibelka zimskih olimpijskih iger, ki so zraven že vse od začetka," je v zvezi s tem dejal Kasper, tudi član Moka, in dodal, da si iger brez tega ne predstavlja. Vsaj za igre do Pekinga 2022 še ni zaskrbljen: "Kitajci obljubljajo najboljše igre doslej in imajo potreben denar."

Bolj Kasperja na Kitajskem skrbi izvedba smučarskih tekmovanj zaradi pomanjkanja snega, obenem pa vidi v igrah na Kitajskem tudi novo priložnost za zimski šport. "Igre so pomembne za razvoj. Tega bo vzpodbudila tudi smučarska industrija, saj ima Kitajska že zdaj 200 zimsko-športnih središč."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:35 14. Oktober 2015.

    Imam občutek, da je to predpriprava za določene eksotike s polno malho denarja in omejenimi možnostmi (morda nekoč celo Katar, …

  • 22:17 13. Oktober 2015.

    Spoštovani! <br /><br />V članku je jasno navedeno, da so bile to besede Gian-Franca Kasperja, predsednika Mednarodne smučarske zveze FIS, …

  • 21:40 13. Oktober 2015.

    ej, ti žurnalovc, T.S.. se ti ne zdi, da precej lažeš???? če bi blo to res, kar ti trdiš, pol …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.