Olimpijski ogenj prispel v Brazilijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Olimpijski ogenj je danes prispel v Brazilijo, kjer ga čaka naslednje popotovanje pred odprtjem olimpijskih iger v Rio de Janeiru, ki bo 5. avgusta.
Oglej si celoten članek

"Brazilija je pripravljena na najuspešnejše OI v zgodovini," je dejala Rousseffova v glavnem mestu Brasilia.

Dvakratna olimpijska prvakinja, odbojkarica Fabiana Claudino, je začela prvo brazilsko etapo. Ogenj bo po Braziliji potoval tri mesece. Med prvimi nosilci bakle je bila tudi 12-letna Hanan Khaled Daqqah, ki je zbežala iz vojne v svoji domovini Siriji.

Ogenj so sicer prižgali 21. aprila v antični Olimpiji, v Brazilijo pa so ga iz Švice, doma Mednarodnega olimpijskega komiteja, prepeljali v posebni svetilki.

Ogenj bo skupaj nosilo več kot 12.000 ljudi v več kot 320 krajih in mestih, celotna pot do stadiona Maracana, kjer bo odprtje iger, pa bo znašala 20.000 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.