Olimpijski podprvaki v boj za obstanek

Foto: Žurnal24 Hokejisti ZDA so pristali na zadnjem mestu skupine D. (Foto: Reuters)
V skupinah B in D svetovnega hokejskega prvenstva v Nemčiji je končano predtekmovanje. Švicarji so s presenetljivo zmago nad olimpijskimi prvaki Kanadčani s 4:1 ohranili stoodstoten izkupiček.
Oglej si celoten članek

Finska si je s tesno zmago nad ZDA (3:2) zagotovila prvo mesto v skupini, Američane, olimpijske podprvake, pa hkrati poslala v skupino za obstanek. Boj za obstanek v elitni druščini, v katero bosta na naslednjem svetovnem prvenstvu na Slovaškem prišli reprezentanci Slovenije in Avstrije, čaka tudi Italijane, ki so v zadnji tekmi z Latvijo izgubili z 2:5.

Nemčija je v skupini D dosegla še drugo zmago, in sicer s 3:1 proti Danski. Danci, ki so se že uvrstili v nadaljevanje, so pred 18 tisoč navijači povedli prek Philipa Larsena, domačini pa so jim odgovorili s tremi zadetki Marcela in Nicolaia Goca ter Alexandra Sulzerja.

SP v hokeju, 3. kolo:


- skupina B (Mannheim):
Italija : Latvija    2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

Kanada : Švica 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

1. Švica 9, 2. Kanada 6, 3. Latvija 3, 4. Italija 0

- skupina D (Köln):
Danska : Nemčija    1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Finska : ZDA 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

1. Finska 6, 2. Nemčija 5, 3. Danska 5, 4. ZDA 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.