Olimpijski prvak obtožen spolnega nadlegovanja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Južnokorejec se je znašel v velikih težavah.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Seulu je olimpijskega prvaka v hitrostnem drsanju na kratkih progah Lima Hyo-juna spoznalo za krivega spolnega nadlegovanja svojega kolega v nacionalnem vadbenem centru, poroča AFP.

Hyo-yun je svojemu kolegu nasilno slekel hlače, ker pa to ni bil njegov prvi prekršek v zvezi s spolnim nadlegovanjem - lani je iz slačilnice drsalcem kradel oblačila, so ga denarno kaznovali, obiskovati pa bo moral tudi 40-urno rehabilitacijo za spolne prestopnike. Tožilstvo je sicer za 23-letnega drsalca zahtevalo zaporno kazen.

Foto: Profimedia Lim Hyo Jun

Južnokorejski drsalec je leta 2018 v domačem Pyeongchangu osvojil zlato kolajno na 1500 metrov in bronasto na 500 metrov.

Hitrostno drsanje na kratkih progah je južnokorejski nacionalni šport, a ga ves čas spremljajo škandali.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.