Olimpijski prvak precej znižal pričakovanja

Foto: Epa
Foto: Epa
Nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger se zaveda, da bo v Pekingu težki ponovil olimpijske uspehe iz Pjongčanga.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak v smučarskih skokih iz Pyeongchanga 2018 Andreas Wellinger je znižal pričakovanja pred olimpijsko zimo. Nemški skakalec je v pogovoru za magazin Kicker dejal, da bi seveda rad ubranil naslov, vendar po vseh težavah z zdravjem to ni njegov začrtan cilj.

Šestindvajsetletni nemški skakalec, ki ima z olimpijskih iger 2018 v Južni Koreji tri kolajne - zlato s srednje, srebrno z velike naprave ter še ekipno srebro -, poleg tega je z ekipo zmagal tudi v Sočiju 2014, je pred uvodom v olimpijsko sezono zelo previden v napovedih.

Foto: Epa Andreas Wellinger Bavarec je o svoji olimpijski zmagi pred štirimi leti dejal: "To je bil moj največji uspeh kariere. Zmaga me je oblikovala kot osebo, kot športnika. A hkrati je to tudi dosežek, po katerem me bodo sodili v prihodnosti. Seveda bi rad v Pekingu ubranil naslov, vendar to zdaj ni moj izrecni cilj."

Wellinger si je poleti 2019 strgal kolensko križno vez, po vrnitvi v lanski zimi 2020/21, ko je bil kar 20 mesecev odsoten zaradi poškodbe, pa je bil glede svojih športnih dosežkov zelo razočaran.

"Moj cilj je najprej izboriti si mesto v ekipi, razviti stabilnost skozi tekmovanja in pri tem zbirati točke svetovnega pokala," je pred novo sezono, ki se bo začela konec tedna v ruskem Nižnjem Tagilu, dejal Wellinger.

Wellinger je le eden od osmih kandidatov za šestčlansko skakalno reprezentanco za svetovni pokal. Mesti v ekipi imata zagotovljena le svetovna prvaka Markus Eisenbichler in Karl Geiger.

"Šele naslednji cilj je potem odhod v Peking. O cilju za olimpijske igre pa bom lahko razmišljal šele v začetku februarja," je za Kicker še pojasnil Wellinger.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.