Olimpijski prvak prestal še tretjo operacijo srca

Foto: Epa
Foto: Epa
Slab mesec po tem, ko je na letošnjem svetovnem prvenstvu v plavanju na 100 m prosto osvojil srebrno medaljo, je 21-letni Avstralec Kyle Chalmers prestal še tretjo operacijo srca.
Oglej si celoten članek

Plavalec pravi, da se počuti dobro in da se želi pripraviti na olimpijske igre prihodnje leto. V Tokiu bo branil zlato na 100 m prosto iz Ria de Janeira.

Pri 12. letih so zdravniki ugotovili, da Kyle Chalmers trpi za supraventrikularno tahikardijo, ki lahko povzroča hitro bitje srca, težko dihanje in omedlevico.

Olimpijski prvak 18-letniku operirali srce

Prvič je bil operiran leta 2015, drugič pa 2017. Zdaj je prestal še tretjo operacijo, za katero upa, da bo zadnja: "Moja težava je bila enkrat za vselej pozdravljena," je po operaciji dejal mladi plavalec.

Foto: Twitter Kyle Chalmers

"Tokio je zagotovo tisto, za kar treniram, moj cilj je iti na še ene olimpijske igre. V Riu sem imel odlično izkušnjo," je za avstralske medije dejal Chalmers.

Avstralski plavalec je v Riu osvojil tudi dve bronasti kolajni s štafeto, in sicer na 4 x 100 m prosto in 4 x 100 m mešano, v Koreji na SP pa je z reprezentančni kolegi osvojil tudi zlato na 4 x 200 m prosto.

Čustveno Ko vnuk osvoji zlato kolajno

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.