Olimpijski prvak umrl v svojem 40. letu

Foto: EPA Stephen Wooldridge (spredaj) je v Atenah osvojil zlato kolajno.
Foto: EPA Stephen Wooldridge (spredaj) je v Atenah osvojil zlato kolajno.
Avstralski športni svet je danes pretresla vest o smrti Stephena Wooldridga.
Oglej si celoten članek

Nekdanji olimpijski in svetovni prvak v kolesarstvu na stezi Stephen Wooldridge, je umrl v torek, star komaj 39 let. O vzrokih smrti nekdanjega kolesarja Avstralci ne poročajo.

Nekdanji avstralski reprezentant je bil na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah zlat v ekipni zasledovalni vožnji, bil pa je tudi štirikratni svetovni prvak med letoma 2002 in 2004 ter zbral številne naslove na igrah Commonwealtha.

"Stephen je bil izjemen kolesar, olimpijski prvak in človek, ki se ga bomo vedno spominjali. Ogromno je prispeval svojemu športu in olimpijskemu gibanju ter pomagal avstralskim kolesarjem," je ob žalostni novici dejal predsednik tamkajšnjega olimpijskega komiteja John Coates.

Po končani karieri se je Wooldridge posvetil strokovnemu in trenerskemu delu v svojem športu v kolesarki zvezi Avstralije in Novega Južnega Walesa, kjer je prebival.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.