Olimpijski prvaki premagali evropske

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski rokometaši so v polfinalu olimpijskega turnirja po infarktni končnici premagali evropske prvake Nemce (29:28) in se uvrstili v finale.
Oglej si celoten članek

Francoska moška rokometna reprezentanca se je po zmagi nad Nemčijo z 29:28 (16:13) uvrstila v polfinale poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Francozi, ki so v najbolj razvpito brazilsko mesto prišli kot branilci naslova iz Pekinga 2008 in Londona 2012, so prevladovali do 50. minute in vseskozi imeli v oblasti tradicionalne tekmece iz Nemčije.

Evropski prvaki z letošnjega turnirja na Poljskem so v 42. minuti zaostajali za sedem golov (16:23), končnico tekme pa odigrali naravnost fantastično. V 56. minuti so znižali na 26:27, v 59. minuti pa tekmo postavili v začetno izhodišče in izenačili na 28:28.

V prelomnih trenutkih dvoboja je bilo več preudarnosti na strani galskih petelinov, zmagoviti gol pa je dve sekundi pred koncem tekme z močnim strelom z devetih metrov dosegel Daniel Narcisse, s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit strelec v francoski izbrani vrsti.

Valentin Porte je dodal pet, Luka in Nikola Karabatić po štiri gole, vratar Thierry Omeyer pa je zbral 12 obramb. V nemški izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Uwe Gensheimer z enajstimi in Julius Kuhn z devetimi goli.

OI 2016, rokomet, polfinale:

Nemčija : Francija 29:28 (16:13)

Poljska - Danska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.