Omega: Čavić je bil hitrejši

Foto: Žurnal24 Merilci časa menijo, da je zmagal Čavić (levo) in ne Phelps.
Se spomnite velike bitke med Miloradom Čavićem in Michaelom Phelpsom na OI v Pekingu na 100 metrov delfin, ki jo je slednji dobil za stotinko? Merilci časa menijo, da je zmagal Čavić.
Oglej si celoten članek
 
 

Vendar to ni za nas nič novega, saj smo že v Pekingu vedeli, da je bil Milorad hitrejši. Po letu dni so tako priznali nekaj, kar je cel svet videl že na olimpijskih igrah.

Petar Popović

 
Vodilni možje Omege , ki je na olimpijskih igrah v Pekingu skrbela za merjenje rezultatov, so priznali, da se je v disciplini 100 metrov delfin kot prvi roba bazena dotaknil Milorad Čavić in ne Američan Michael Phelps , ki je zlato osvojil s stotinko boljšim rezultatom. Srb je po mnenju meriteljev časa brez zlate kolajne ostal, ker se roba bazena ni dotaknil dovolj močno in senzorji njegovega dotika niso zaznali ter tako zaustavili čas.

"Če povem po pravici, me je to priznanje začudilo. Nisem pričakoval, da bo Omega storila kaj podobnega. Vendar to ni za nas nič novega, saj smo že v Pekingu vedeli, da je bil Milorad hitrejši. Po letu dni so tako priznali nekaj, kar je cel svet videl že na olimpijskih igrah. Na zlato kolajno zdaj ne računamo. Ne verjamem, da bi Omega priznala svojo napako, če bi verjela, da bo Phelps ostal brez nje. Navsezadnje Omega sodi med njegove pokrovitelje,"
je po priznanju povedal Čavićev menedžer Petar Popović . Ta je še dodal: "Je pa to priznanje za nas veliko moralno zadoščenje." Phelps je v Pekingu sicer osvojil osem zlatih odličij in tako presegel rekord rojaka Marka Spitza , ki je leta 1972 v Münchnu sedemkrat stopil na najvišjo stopničko.

Kdo je zmagal, ocenite sami:
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.