Omić se seli na Kanarske otoke

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski reprezentančni košarkar Alen Omić je po treh sezonah zapustil Union Olimpijo in bo kariero nadaljeval na Kanarskih otokih.
Oglej si celoten članek

Center ljubljanske Olimpije, 23-letni Alen Omić, bo svojo profesionalno kariero nadaljeval v tujini. Ljubljančan, rojen v Bosni in Hercegovini, je zadnja tri leta igral za Olimpijo, s katero je imel pogodbo sklenjeno še za prihodnjo sezono.

Omić je pristal na prestop k španskemu prvoligašu Gran Canaria iz Las Palmasa,  s katerim se je dogovoril za odškodnino in dveletno pogodbo.

Las Palmas je dodobra spoznal že lani, ko je slovenska košarkarska reprezentanca tam odigrala del svetovnega prvenstva, pri Gran Canarii pa bo ponovno združil moči z nekdanjim soigralcem Sasujem Salinom.

Omić je v lanski sezoni lige Aba v povprečju dosegal 10,9 točke in 6,7 skoka na tekmo, v evropskem pokalu pa je bilo njegovo povprečje še nekoliko boljše, in sicer 11,9 točke in 6,9 skoka na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.