Omić: "Slovenija mi je dala vse"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po tednih negotovosti je Alen Omić le - tudi uradno - pristal pri Unionu Olimpiji. Želi si biti prvi center ter zgladiti "nesporazum" s Košarkarsko zvezo Slovenije.
Oglej si celoten članek

Z Unionom Olimpijo ste sklenili štiriletno pogodbo.
Komaj sem čakal, da podpišem pogodbo z Olimpijo. Rad pa bi se zahvalil Laščanom za štiri prelepa leta. Pred mano je nov začetek. Dal bom svoj maksimum. Želim izkoristiti vsak trening, vsako tekmo, vsako minuto na parketu, ki mi jo bo namenil trener.

Z moštvom ste trenirali že kar nekaj časa. Kaj lahko dosežete v tej sezoni?
Cilji še niso določeni. O teh bo verjetno spregovoril trener. Ekipa je dobra, vsi se na treningih trudimo po najboljših močeh. Upam, da se bo to pozneje tudi poznalo. Zdaj ko počasi prihajajo tujci, bomo lahko trenirali tudi pet na pet.

Bo dovolj časa, da se uigrate? Drugi klubi so že prej sestavili ekipe.
Menim, da bo. Bomo pa vsak dan trenirali po dvakrat.

V zadnjih letih je v Sloveniji zagospodarila Krka.
Pravzaprav so me klicali tudi iz Novega mesta. Agentu sem dejal, naj bo Krka v rezervi, če se bo zataknilo pri odhodu v Olimpijo. A želel sem predvsem priti v Ljubljano. Želim si zaigrati na najvišjem nivoju evropske košarke, v Evroligi. Bo pa Krka tudi v tej sezoni nevarna. Ima dobro ekipo in morali bomo garati, da vrnemo državni naslov v Ljubljano.

Foto: Anže Petkovšek omić košarkarska reprezentanca u20 u-20 slovenija turčija Imeli ste tudi ponudbi Partizana in Budućnosti?
Res je, a želel sem ostati v Sloveniji, ki mi je dala prav vse. Dobil sem potni list, tu so moji starši in prav lepo mi je tukaj. Čez nekaj let pa bom zagotovo iskal tudi klub v tujini. Ne da Olimpija ne bi bila velik klub, a nekočželim igrati tudi zunaj Slovenije.

Kaj se je zapletlo pri igranju za reprezentanco?
Prišlo je do nesporazuma. Po končanem evropskem prvenstvu do 20 let je v slačilnico prišel direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo in dejal, da sem izbran tudi za igranje v članski izbrani vrsti. Pozneje sem dejal, da mi ne bo uspelo priti na priprave, ker imam šolske obveznosti v Bosni. Temu niso verjeli, a imam potrdila, da sem vpisan, imam zapisano, kaj se moram naučiti. Prišlo je do nesporazuma, videli pa bomo, kaj se bo zdaj dogajalo na tem področju. Klical sem direktorja Avanza, a se ni oglasil. Verjamem, da je jezen. Rad bi se pogovoril, rad bi se sestal z vodilnimi in razčistil položaj.

Je v igri tudi prestop v izbrano vrsto Bosne in Hercegovine?
Klicali so me, da bi zaigral za Bosno in Hercegovino, a sem odvrnil, da bom igral za Slovenijo, če se tu dogovorimo. Bom pa drugače razmislil, če bodo tu na neki način še naprej pljuvali po meni. Zadnja tri leta sem se v različnih starostnih kategorijah vselej boril za Slovenijo, pokazal sem, kaj znam. Nisem bil vesel, ko sem po spletnih straneh videl, da so me tako kritizirali. Upam, da bo ta nesporazum kmalu za nami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:56 4. September 2012.

    to omic zdej pa pokazi svoje kvalitete...<br />aja pa ne pozab na prvaka!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.