"On je bil obraz tega športa"

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriškega tekmovalca v bobu Sevena Holcomba so našli mrtvega v sobi v Lake Placidu. Star je bil 37 let.
Oglej si celoten članek

Iz ameriškega Lace Placida v zvezni državi New York prihaja žalostna vest o smrti olimpijskega prvaka iz Vancouvra (2010) Stevena Holcomba, ki so ga našli mrtvega v njegovi sobi v olimpijskem treningu centru.

Ameriški zvezdnik, ki ima poleg zlate v svoji zbirki še dve bronasti olimpijski kolajni iz Sočija (2014), je aprila dopolnil 37 let. Vzrok smrti ni znan.

Novico sta potrdila ameriški olimpijski komite in državna bob zveza. Vzrok smrti je za zdaj uganka, po prvih informacijah pa ni nobenih znakov nasilnega vedenja ali indicev, ki bi vzbujali sum kriminalnega dejanja.

Holcomb je največji uspeh dosegel pred sedmimi leti v Vancouvru, ko je skupaj s tremi reprezentančnimi kolegi osvojil zlato olimpijsko odličje. S tem se je končala 62-letna ameriška suša v nekoč eni od njenih paradnih disciplin.
Poleg olimpijskih kolajn je Holcomb osvojil tudi pet naslovov svetovnega prvaka in nanizal celo kopico uspehov v svetovnem pokalu. Gre za eno največjih imen tega športa na svetu.

"Edini razlog, da ZDA nekaj pomenijo v bobu, je Steve Holcomb," je povedal ameriški voznik boba Nick Cunningham, ki je bival v sobi zraven pokojnikove. "On je bil obraz naše ekipe. Obraz našega športa. Vsi smo ga posnemali. Vsi vozniki na svetu so ga spremljali, ker je bil tako dober. To je ogromna izguba, ne samo za našo ekipo, ampak za celotno bob skupnost," je dodal.

Holcomb se je v zadnjem desetletju svojega življenja boril z depresijo, o kateri je večkrat javno spregovoril. Leta 2007 je zaradi degenerativenga obolenje roženice, ki bi ga skoraj stalo vida, poskušal storiti samomor. Uspešni operaciji, s katero so mu povrnili vid, je sledilo desetletje velikih športnih uspehov.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.