Opravičilo Vonnove, dokončna vrnitev Veithove

Foto: Profimedia Anna Veith
Na superveleslalomu v Val d'Iseru na vrhu še ena povratnica.
Oglej si celoten članek

"Na žalost danes ne bom tekmovala. Koleno me po včerajšnji tekmi boli, ne želim tvegati, zato bom telesu namenila počitek. Moj glavni cilj so olimpijske igre, ničesar ne želim riskirati. Domov bom vseeno odšla zelo zadovoljna zaradi včerajšnje zmage," je pred današnjim superveleslalomom sporočila Američanka Lindsey Vonn, ki je v sboto na smuku zabeležila svojo 78. zmago v svetovnem pokalu.

Ob odsotnosti ameriške šampionke se je izkazala še ena povratnica po poškodbah. Avstrijka Anna Veith je zmago nazadnje slavila prav na francoskem smučišču, 22. marca 2015 je bila najboljša na veleslalomski preizkušnji v Meribelu. Kasneje so jo zaustavile hude poškodbe, tokrat pa je s številko 2 hitro prišla v vodstvo in nato odbijala napade tekmic. Za 48 stotink je zaostala Tina Weirather, za 64 pa še ena rekonvalescentka Lara Gut. Švicarko je nato prehitela Sofia Goggia, ki je z zaostankom 51 stotink skočila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Po grdem padcu Tesse Worley s številko 17 je bila tekma za nekaj minut prekinjena, pri vrhu pa tudi kasneje ni prihajalo do sprememb.

Tekma je minila brez slovenske udeležbe.

Rezultati so TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.