Optimistično v zimsko sezono

Foto: Žurnal24 Po koncu sezone se nam obeta nekaj trenerskih rošad. Za mesto slovenskega selekt
Ob koncu poletne FIS velike nagrade v smučarskih skokih je bila v prostorih Smučarske zveze Slovenije novinarska konferenca, na kateri so spregovorili glavni akterji slovenske reprezentance.
Oglej si celoten članek
Jernej Damjan , ki je na zadnji poletni tekmi v Klingenthalu po prvi seriji zasedal drugo mesto, v drugi pa po smoli zaradi slabih vremenskih razmer nazadoval na 10. mesto, je takole strnil občutke: "Dobro. Odlično! Tako dobro še nisem skakal, spodrsnilo mi je le v Pragelatu (17. mesto) in v Courchevelu (26. mesto)." Damjan, poletno veliko nagrado je končal na odličnem skupnem petem mestu, je sezono začel s poškodbo, ki pa je zdaj že preteklost: "Poškodba kolena me je prisilila v drugačen način treninga, ki pa je uspel. Sedaj je moj glavni cilj, da dobro poletno formo prenesem na zimo, kar mi lani ni uspelo. Lanski začetek je bil prav katastrofalen." Dobri rezultati bi morali priti, kot poudarja "Jajc", tudi zaradi odličnega vzdušja v reprezentanci, ki ga ni skalila niti afera z neprimernim obnašanjem, po kateri je športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo Franci Petek denarno kaznoval tri skakalce. " Ari- Pekka Nikkola je v reprezentanco prinesel več sproščenosti, na nek način tudi več zabave in ekipni duh. Ogromno dela na tem in mislim, da je to prav," pravi Damjan.

Jernej Damjan se je poleti kar šestkrat uvrstil med najboljšo deseterico. © Gregor Prebil

 

Finski strateg je poletni del sezone ocenil kot uspešen: "Sistematično delo je že obrodilo sadove. Vsa ekipa je napredovala," je za Žurnal24 dejal nosilec dveh zlatih medalj z OI. Nikkola od ekipe v zimski sezoni pričakuje stalnost v formi. Za zdaj okostja prve ekipe še nima sestavljenega. Več bo znanega šele po treningu v Zakopanah, pravi 38-letni strateg.  Obupal ni niti nad Primožem Peterko , ki je še vedno zelo motiviran, velik up slovenskega skakanja pa vidi v Juriju Tepešu . Ta je pridno nabiral točke na tekmah poletne velike nagrade.

Za mnenje smo povprašali še Primoža Pikla , za katerim je odlična poletna sezona: "Dosegel sem najboljše rezultate v karieri. Skozi celotno poletno turnejo sem pokazal neko konstantnost. Pridobil sem na moči in hitrosti, tu se moj napredek najbolj pozna."   Poslovni direktor nordijskih disciplin Primož Ulaga ni spregledal dobrih rezultatov. "Napredek je viden, ne le pri Damjanu in Piklu. Predvsem mi je všeč to, da dajo fantje od sebe tisto, kar res znajo. Lahko se veselimo zimske sezone," je prepričan Ulaga.

Primož Ulaga pravi, da je proračun prvič večji od dveh milijonov evrov. V primerjavi z lansko sezono je zrasel za dobrih deset odstotkov. © Gregor Prebil

 

16. decembra najboljši skakalci v Kranju
Na novinarski konferenci je Organizacijski komite Kranj 2007 predstavil priprave na tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki jo bo prvič gostil Kranj. Na skakalnici centra OMW se bodo 16. decembra letos pomerili najboljši skakalni asi z vsega sveta. To je še dodatna priložnost za promocijo skakalnega športa pri nas, ki je v zadnjih desetletjih postal nepogrešljiv v srcih športnih navdušencev. Tekme v Planici štejemo med največje dogodke na slovenskih tleh. Organizatorji tekme v Kranju upajo, da bo podobno tudi v njihovem primeru. Zaradi zahtevnosti projekta so pravočasno začeli dejavnosti. Največja težava je, kam spraviti mase gledalcev, saj prostora ob skakalnici ni na pretek. Eden od ukrepov je omejitev števila vstopnic. Športni dogodek bodo popestrile obstranske dejavnosti. Organizatorji obljubljajo žreb številk skakalcev v središču Kranja, ki mu bo sledil zabavni program. Glede na to, da je v istem tednu tekma še v Beljaku, upajo, da bo Kranj skupaj z Beljakom postal tradicionalna postaja, tekmi pa bi lahko šteli za neke vrste miniturnejo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.