O'Reilly: dama ob boku Messija, Ibre ...

Foto: Reuters Heather O'Reilly Foto: Reuters Heather O'Reilly Foto: Reuters Heather O'Reilly Foto: Reuters Heather O'Reilly
Lionel Messi, Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimović, Dejan Stanković so kandidati za najboljši gol leta. Cristiana Ronalda Fifa ni uvrstila med kandifate, zato pa je edina ženska med deseterico Heather O'Reilly iz ZDA, ki je tako na svojevrsten način prehitela Ronalda in jo lahko spoznate v galeriji. Vse gole razkriva povezava na glasovanje v desnem okvirju članka.
Oglej si celoten članek

Dvakratni najboljši nogometaš sveta po izboru Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Argentinec Lionel Messi je na Fifinem seznamu za dobitnika nagrade Ferenca Puskasa, ki jo pri krovni mednarodni organizaciji podeljujejo za najlepši zadetek leta. In sicer po zaslugi gola, ki ga je dosegel v osmini finala Lige prvakov proti Arsenalu. Poleg Messija sta med zvezdniki v ožjem izboru tudi Anglež Wayne Ronney in Šved Zlatan Ibrahimović.


Fifa je sicer razkrila seznam, na katerem je ožji izbor desetih imen. Poleg že omenjene trojice so na seznamu za prestižno nagrado, ki jo bo Fifa podelila na slovesnosti 9. januarja 2012 v Zürichu, še Brazilec Neymar, Mehičana Giovanni Dos Santos in Julio Gomez, Srb Dejan Stanković, Belgijec Benjamin De Celauer, Argentinec Lisandro Lopez ter tudi ena nogometašica, Američanka Heather O'Reilly.

Prvi dobitnik te nagrade je bil Portugalec Cristiano Ronaldo leta 2009, lani pa je lovoriko osvojil Turek Hamit Altintop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.