Organizatorji spremenili spored prvenstva ter pokvarili načrte naši šampionki

Foto: Epa
Foto: Epa
Ilke Štuhec ne bo na startu alpske kombinacije.
Oglej si celoten članek

V Cortini d'Ampezzo bodo jutri podelili prvi komplet odličij na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Prva disciplina je ženska alpska kombinacija. Ta se bo začela najprej s slalomom in nato finalno vožnjo, superveleslalomom.

Na startu sta tudi Slovenki Maruša Ferk in Meta Hrovat. Ilke Štuhec ni na startnem seznamu prve vožnje. Ferkova bo slalomsko vožnjo startala kot 11.. Hrovatova pa bo šla na start s številko 28.

Foto: Epa Meta Hrovat Kronplatz

Zaradi slabe vremenske napovedi so se organizatorji odločili spremeniti spored prve tekme v ženski alpski kombinaciji. Tako bo v ponedeljek najprej na sporedu slalom in šele nato superveleslalom. Začetek prve vožnje bo ob 11. uri, preizkušnja v hitri disciplini pa ob 14.30. To bo edina kombinacija na tekmovalnem sporedu sezone 2020/21.

Pred dvema letoma na SP v Areju je naslov v kombinaciji osvojila Švicarka Wendy Holdener, ki bo obrambo naslova odprla s številko 1. Slovakinja Petra Vlhova je bila na Švedskem druga, Norvežanka Ragnhild Mowinckel pa tretja. Mowincklova ima startno število 5, Vlhova pa številko 23.

Foto: Epa Ilka Štuhec

Pred dvema letoma je bil Štuhčeva 10., Ferkova pa 16. Štuhčeva je nameravala nastopiti na kombinacijskem superveleslalomu, ki bi ga izkoristila za preizkus proge Olympia delle Tofane. Kasneje bi, odvisno od tega, kako dobra bi bila, nastopila še na slalomu, a so zdaj spremenili spored.

Pod vrhovi Tofane bodo v soboto, 13. februarja, izpeljali smuk. Na njem bo Štuhčeva napadala tretji zaporedni naslov smukaške svetovne prvakinje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.