Orjak iz četrte lige postal največja atrakcija prvenstva

Foto: Epa
Foto: Epa
Srečanje, ki ni vzbudilo veliko medijske pozornosti, je dalo novega junaka.
Oglej si celoten članek

V petek je bilo na svetovnem rokometnem prvenstvu v Egiptu odigranih osem tekem prvega kola v skupinah A, B, C in D.

V skupini D, kjer igrata še Danska in Bahrajn, sta se udarili reprezentanci Argentine in DR Konga oziroma Vzhodnega Konga. Slavili so Južnoameričani (28:22), potem ko so prvi del z zadetkom prednosti dobili Afričani.

SP v rokometu Že v uvodu šok za Špance, še večji za Hrvate

Eden od članov izbrane vrste DR Konga pa je kljub manjši pozornosti, ki so jo srečanju namenili mediji, postal prava zvezda.

To je Gauthier Mvumbi Thierry, ki so ga gledalci omenjenega srečanja hitro opazili. 26-letni krožni napadalec naj bi bil po uradnih podatkih spletne strani svetovnega prvenstva visok 176 centimetrov, tehtal pa naj bi 89 kilogramov. A to gotovo ne drži.

Mvumbi Thierry, ki sicer igra za Dreux AC v četrti francoski ligi (Nationale 2), je že na prvi pogled precej obilnejši od večine soigralcev in tekmecev. Podatki mednarodne rokometne zveze so bliže realnosti, saj mu pripisujejo 192 centimetrov in 110 kilogramov.  Tudi to se, vsaj glede teže, zdi precej konzervativna ocena.

Orjaški krožni napadalec je proti Argentini solidno opravil svoje delo, saj je dosegel štiri gole, pri strelih pa je bil stoodstotno uspešen.

Foto: Epa Gauthier Mvumbi Thierry DR Kongo

SP v rokometu Na svetu le tri države kot Slovenija

V drugem kolu se bo Mvumbi Thierry s kolegi v nedeljo pomeril proti favorizirani reprezentanci Danske, ki je v petek zanesljivo (34:20) ugnala Bahrajn.

Foto: Epa DR Kongo SP v rokometu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.