Orkanski veter odnesel smuk

Foto: EPA
Foto: EPA
Prirediteljem moškega smuka v Santa Caterini je ponagajalo vreme.
Oglej si celoten članek

Štart smuka, ki bi se moral po prvotnem načrtu začeti ob 11.45, so morali zaradi močnega vetra prestaviti na lokacijo štarta superveleslalomske proge in ga sprva zamakniti za eno uro (12.45).

Tudi čakanje ni obrodilo sadov, močni sunki vetra so bili prevelika ovira za varno izvedbo tekme.

Na štartni listi so bili štirje Slovenci. Glavni adut je bil Boštjan Kline s številko 10, Andrej Šporn je imel številko 40, Klemen Kosi 42, Rok Perko pa 45. Na listi je bilo 63 tekmovalcev.

V smukaškem seštevku za svetovni pokal vodi Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je zbral 140 točk in 18 točk več od drugouvrščenega rojaka Kjetila Jansruda, tretji je Avstrijec Max Franz

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Avstrijec Marcel Hirscher pred Jansrudom in še enim Norvežanom - Hernikom Kristoffersenom.

Smuk, Santa Caterina:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.