Orli poleteli nad zmaji

Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija Foto: Anže Petkovšek Olimpija
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 19. kroga lige Ebel izgubili s češko ekipo Orli Znojmo s 3:5 (1:0, 0:3, 2:2).
Oglej si celoten članek

Po reprezentančni prekinitvi, ko je Slovenija uspešno nastopila pod vodstvom novega selektorja Nika Zupančiča na turnirju na Poljskem, se na sceno spet vrača klubski hokej. V najmočnejšem regionalnem tekmovanju, ligi Ebel, so Ljubljančani na zadnji tekmi pred prekinitvijo z zmago proti Beljaku prekinili niz desetih porazov, danes pa jih je čakal obračun z ekipo z vrha. Na koncu so spet izgubili, pa čeprav so bili še po 50 minutah blizu vsaj kakšni točki.

V uvodni tretjini je dolgo kazalo, da ne preveč številčno občinstvo ne bo videlo nobenega zadetka. Domači so po stari navadi dvakrat neuspešno napadali ob igralcu več, ob tem resda zadeli tudi okvir vrat, ko je za las nenatančno meril Kristof Reinthaler, z isto mero pa je na češki strani pozneje vrnil tudi Martin Bača. V tretjem "power-playu" pa so nato zeleno-beli le zadeli po silovitem strelu od daleč Mihe Logarja.

Toda gostje so hitro odgovorili; na začetku drugega dela so že po desetih sekundah svoje številčne prednosti izenačili. Na naslednji gol ni bilo treba dolgo čakati, saj so Čehi izkoristili še eno izključitev. Pozneje je sicer sledilo obdobje domačega pritiska in kombinatorne igre, manjkala pa je pika na i v obliki nevarnega strela. So se pa domači, tudi z nekaj izjemami potezami vratarja Oliverja Roya, ubranili več kot minute češke prednosti 5-3. A znosen zaostanek se je pičlih 11 sekund pred koncem tretjine po še enem češkem golu spremenil v -2.

Nov kanček upanja je s hitrim zadetkom v tretji tretjini prižgal Gregor Koblar, po solidni predstavi in rahli terenski premoči pa so nato zmaji po nenadnem strelu Davida Planka prišli še do izenačenja. Toda gostje so spet hitro povedli, gol v 52. minuti je Ljubljančane dokončno spodrezal.

Najbližje so bili izenačenju v 58. minuti, ko so sicer zadeli, a je sodnik gol razveljavil zaradi premaknjenih vrat, dosodil pa kazenski strel. Vendar Jure Sotlar ni bil uspešen in tri točke so odšle v Znojmo, ki je piko na i postavil z golom na prazna vrata domačih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.