Ose naredile lep korak k četrtfinalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Velenjčani z lepo popotnico v Nimes.
Oglej si celoten članek

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi osmine finala evropske lige premagali Nimes z 29:22 (15:12). Velenjska zasedba je tako z odliko opravila svojo prvo nalogo v boju za četrtfinale. Končna odločitev o napredovanju bo padla 5. aprila, slovenski prvak pa bo tekmo v Franciji začel s sedmimi goli prednosti.

Izbranci Zorana Jovičića so si z granitno obrambo ter raznovrstno in hitro igro v napadu že v 18. minuti priigrali štiri gole prednosti (11:7). Njihovega naleta ni zaustavila niti francoska minuta odmora, tudi v nadaljevanju so imeli škarje in platno v svojih rokah. V končnici prvega polčasa so naredili nekaj nepotrebnih napak, kljub temu pa so se na veliki odmor podali z lepo prednostjo treh zadetkov (15:12).

Po obojestransko raztrgani igri v začetku drugega polčasa - prvi gol je padel šele v peti minuti nadaljevanja - so na igrišču znova zagospodarili slovenski državni prvaki in povsem razorožili goste iz Nimesa.

Matic Verdinek je v 46. minuti svoje soigralce popeljal v vodstvo z osmimi goli (24:16), francoska klop pa je v kratkem obdobju izkoristila obe minuti odmora. Jovičićevi izbranci v končnici dvoboja niso popustili, z resno in odgovorno predstavo so so priigrali devet golov prednosti (26:17 in 27:18). V končnici so malenkostno popustili, a si priigrali sijajno izhodišče pred povratnim dvobojem v Nimesu.

V velenjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Domen Tajnik s šestimi goli, enega manj so dosegli Ibrahim Haseljić, Tilen Sokolić in Verdinek. Izkazal se je tudi vratar Aljaž Panjtar, ki je zbral 14 obramb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.