''Ose'' v novo sezono s prevetreno ekipo

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši Gorenja se v sezono 2013/2014 podajajo z močno spremenjeno zasedbo in novim trenerjem.
Oglej si celoten članek

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjih dveh letih kraljevali na domačem prizorišču, po dveh zaporednih naslovih v državnem prvenstvu pa v sezono 2013/14 stopajo s prevetreno zasedbo ter novim trenerjem. Uspešnega Branka Tamšeta je zamenjal Ivan Vajdl, ki je nazadnje vodil trebanjski Trimo.

"Občutki ob vrnitvi v velenjsko ekipo so prijetni, po drugi strani pa se je v teh dolgih osmih letih veliko spremenilo. Klub je v zadnjih dveh letih odigral lepo vlogo v Evropi in tudi dvakrat osvojil naslov državnega prvaka. Po koncu minule sezone so Velenje zapustili številni najboljši igralci, pred menoj in vsemi novinci, ki so željni dokazovanja, pa je zahtevna naloga," je uvodoma dejal Vajdl in dodal: "Celjska ekipa je v novi sezoni v rahli prednosti, saj ni doživela tako korenitih sprememb. Verjamem, da se jim bomo enakovredno zoperstavili, najbolj pa me skrbi neizkušenost naših igralcev, večina od njih se bo namreč prvič soočila z napornim ritmom tekem sreda-sobota v državnem prvenstvu in evropski ligi prvakov.''

Odšli številni nosilci igre

Velenjska ekipa je po koncu minule sezone ostala brez številnih nosilcev igre. Matej Gaber, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Fahrudin Melić, Dino Bajram, Ivan Gajić, Peter Pucelj, David Miklavčič in še nekateri igralci so si poiskali nove delodajalce v tujini, a vodstvo moštva iz Šaleške doline ni sedelo križem rok. V Rdečo dvorano je zvabilo številne nadarjene slovenske igralce, pred njimi pa so zahtevne preizkušnje na domačem in mednarodnem prizorišču.

Velenjska ekipa bo tudi v tej sezoni nastopala v evropski ligi prvakov. Danski Aalborg, nemški Flensburg-Handewitt, španski Logrono, zmagovalec kvalifikacijskega švedsko-luksemburškega dvoboja Drott Halmstad - Esch ter zmagovalec nemškega obračuna Füchse Berlin - HSV Hamburg bodo skupinski tekmeci velenjske ekipe v najbolj kakovostnem klubskem tekmovanju na stari celini, na domačem prizorišču pa bo najmočnejšega tekmeca imela v Celju Pivovarni Laško.

Gorenje Velenje:

vratarji: Emir Taletović, Benjamin Burić in Nejc Brglez;

krilni igralci: Niko Medved, Rok Golčar, Mario Šoštarič in Janez Gams;

zunanji igralci: Nejc Cehte, Marko Cingesar, Klemen Cehte, Staš Skube, Jernej Papež, Luka Dobelšek, Mitja Nosan in Marko Dujmović;

krožni napadalci: Senjanin Burić, Matic Vrečar in Marko Oštir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.