Ose v pokalu EHF izločile Poljake

Foto: Profimedia Aleks Kavčič
Velenjski rokometaši so se prebili v tretji krog kvalifikacij pokala EHF.
Oglej si celoten članek

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za pokal EHF izgubili proti poljski ekipi Gwardii Opole z 21:23 (9:12). Ker se je prva tekma v Velenju končala s 26:22 za slovensko moštvo, se je Gorenje s tem uvrstilo v tretji krog kvalifikacija omenjenega pokala.

Velenjski rokometaši so v prvem polčasu zelo slabo izkoriščali svoje priložnosti v napadu. Do sedme minute so vodili, nato so vajeti v svoje roke vzeli igralci Gwardie. Sredi polčasa je Gorenje zapravilo dve priložnosti, da bi izenačilo na 6:6, tudi Poljaki pa prednosti treh golov (10:7, 12:9) niso znali povečati in pahniti tekmece v še večje težave.

Po devetih minutah igre v drugem polčasu je Gorenje izid poravnalo na 12:12. Nekaj trenutkov kasneje so Velenjčani še lažje dihali, ko so vodili, domača ekipa pa je vzela minuto odmora. V 44. minuti je Gwardia spet vodila z dvema goloma prednosti, pri 18:15 je imela priložnost, da znova izniči zalogo Velenjčanov s prvega srečanja. Matic Verdinek je novo upanje svojemu moštvu vlil, ko je zadel za 16:18, Ibrahim Haseljić je zatem poskrbel za 17:18, kmalu za tem pa je postalo jasno, da Poljaki ne morejo pripraviti presenečenja.

"Žal smo danes izgubili a vseeno temu napredujemo v naslednji krog tekmovanja. Dobro smo odigrali v obrambi a na drugi strani v napadu zapravili preveč priložnosti za lahke zadetke. Kljub vsemu nam je uspelo in sedaj čakamo na nasprotnika 3. kroga kvalifikacij. A ta tekma sedaj ostaja za nami, fokus je na tekmah, ki prihajajo. Preden se ponovno preizkusimo na evropskih igriščih, je pred nami težko gostovanje v Ribnici, ki bo zelo pomembno za našo ekipo. Mislim, da lahko s kvalitetno in borbeno igro osvojimo dve točki v Ribnici," je po tekmi dejal rokometaš Gorenja Darko Stojnić.

Aleks Kavčič je bil tako kot na prvi tekmi najboljši strelec Gorenja, tokrat je dosegel sedem golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.