Osebni rekord Alekseja Nikolića

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kljub porazu je bil nocojšnji evroligaški večer nekaj posebnega za Alekseja Nikolića.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Real Madrida tudi sedem krogov pred koncem rednega dela evrolige ostajajo na prvem mestu. Tokrat so pred domačimi gledalci premagali Darušafako s 101:83, Luka Dončić pa je na svoji predzadnji tekmi kot mladoletnik - 28. februarja bo praznoval 18. rojstni dan - dosegel pet točk, k temu pa dodal še prav toliko ulovljenih žog in sedem asistenc.

V zadnjem mesecu in pol - redni del se konča 7. aprila - se obeta ogorčen boj za osem mest, ki vodijo v končnico. Trenutno sta v igri za play-off dva Slovenca. Poleg Dončića še Jaka Blažič z Baskonio, ki je kljub porazu pri neposrednem tekmecu Anadolu Efesu ohranil mesto za četrtfinale. Blažič je imel tokrat minimalno vlogo, saj je igral zgolj dve minuti.

Od ekip, ki nimajo več možnosti za med osem, je od tega kroga tudi Brose Bamberg Alekseja Nikolića, ki je ob porazu doma proti Žalgirisu odigral tekmo kariere v evroligi. V enajstih minutah je košarkar, ki je ta teden dopolnil 22 let, dosegel devet točk ob metu 3:5 iz igre. V svojo statistiko je vpisal še dve asistenci in dve ukradeni žogi v 12 minutah. Pred tokratnim dvobojem z Litovci je Nikolić zaigral le na treh tekmah, na eni od njih le sedem sekund, in skupaj zbral dve točki in štiri podaje.

Na mestih za četrtfinale so trenutno Real Madrid, CSKA Moskva, Olympiacos, Fenerbahče, Panathinaikos, Crvena zvezda, Anadolu Efes in Baskonia Vitoria.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.