Osem Slovencev z licenco za svetovno serijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je danes podelila licence za nastopanje na najvišji ravni kolesarstva v svetovni seriji.
Oglej si celoten članek

Licenco je prejelo 18 moških in 14 ženskih ekip, v katerih bo po doslej znanih podatkih o pogodbah tekmovalo sedem slovenskih kolesarjev in ena kolesarka.

Pri ženskah je licenco dobilo šest novih ekip, med njimi je tudi novoustanovljeno moštvo UAE Team Emirates. Licenčna komisija Ucija pa je naknadno licenco podelilo še ekipi DSM.

Od ostalih so licenco obdržale ekipe Canyon Sram, FDJ Nouvelle-Aquitaine, Liv Racing Xstra, Movistar, BikeExchange, SD Worx in Trek-Segafredo, pridobile pa so jo ekipe EF Education-Tibco, Human Powered Health, Roland Cogeas Edelweiss, Jumbo-Visma ter Uno-X Pro.

V moški konkurenci je licenco izgubilo moštvo Qhubeka NextHash, Bahrain Victorious s tričlansko slovensko zasedbo pa je licenco dobil naknadno.

Na preostalem seznamu sedemnajsterice so Ag2r Citroen, Astana Kazahstan, Bora-Hansgrohe, Cofidis, EF Education-Nippo, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Intermarche-Wanty-Gobert, Israel Start-Up Nation, Jumbo-Visma, Lotto Soudal, Movistar, Quick-Step Alpha Vinyl, BikeExchange, Team DSM, Trek-Segafredo in UAE Team Emirates.

Sezona moške svetovne serije se bo začela 20. februarja z dirko po Združenih arabskih emiratih, kjer bo zmago branil Pogačar, ženska pa 5. marca s preizkušnjo Strade Bianche.

V svetovni seriji bo še naprej nastopalo sedem slovenskih kolesarjev. Tadej Pogačar in Jan Polanc bosta člana UAE Team Emirates, Primož Roglič bo del Jumbo-Visme, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Domen Novak bodo pedala še naprej poganjali za Bahrain Victorious, medtem ko bo Luka Mezgec še eno leto član BikeExchange Jayca.

V ženski konkurenci bo od slovenskih tekmovalk v svetovni seriji po doslej znanih podatkih o pogodbah nastopala Urška Žigart v dresu BikeExchange Jayca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.