Oslabljena Barcelona gladko v finale

Foto: EPA xavi fabregas barcelona valencia pokal polfinale Foto: EPA abidal barcelona valencia pokal polfinale Foto: EPA diego alves barcelona valencia pokal polfinale Foto: EPA alexis barcelona valencia pokal polfinale Foto: EPA fabregas xavi barcelona valencia pokal polfinale Foto: EPA xavi barcelona valencia pokal polfinale Foto: EPA guardiola barcelona valencia pokal polfinale Foto: EPA fabregas barcelona valencia pokal polfinale
Athletic iz Bilbaa si je zagotovil prvo finalno vstopnico v španskem kraljevem pokalu. S skupnim izidom 8:3 je premagal trdoživega tretjeligaša Mirandes. Baske v finalu čaka Barcelona, ki je na drugi tekmi polfinala z 2:0 ugnala Valencio.
Oglej si celoten članek

Barcelona se je kljub številnim težavam s poškodbami, ki so dodobra oslabile zasedbo ponosa Katalonije, brez večjih težav prek Valencie uvrstila v finale španskega kraljevega pokala, kjer se bodo Katalonci pomerili z Athleticom iz Bilbaa. "To je bila ena mojih najboljših tekem v Barceloninem dresu. Za nami je čudovit večer, tekmo smo vzeli resno. Srečni smo in ponosni. Nekateri omalovažujejo pokal, ampak mi želimo nastopiti v finalih vseh tekmovanj. Vedno bomo skušali biti na vrhu. Athletic je krasno moštvo z nekaterimi velikimi igralci. Zdaj se moramo osredotočiti na špansko prvenstvo, kjer moramo še veliko postoriti, in Ligo prvakov," je za Barcelonin uradni Twitter profil dejal Cesc Fabregas.

Potem ko se je prvi obračun v polfinalu na Mestalli končal brez zmagovalca (1:1), je Barcelona na drugem srečanju pred svojimi gledalci slavila z 2:0 in se zanesljivo uvrstila v finale. Katalonci so prvi zadetek zabili v 16. minuti, ko je Lionel Messi s sijajno globinsko podajo našel Cesca Fabregasa, ki se je odzval v slogu največjih mojstrov in Diega Alvesa ugnal z izjemnim lobom. Katalonci so po zadetku zavladali na igriščiu, medtem ko gostje izrazitih priložnosti niso imeli.

Valencia je imela v drugem polčasu nekaj več priložnosti, ki pa jih ni uspela izkoristiti. Svoje priloćnosti so imeli tudi domači, a predvsem Messi tokrat ni bil pri strelu. Barca je zadnji žebelj v krsto Valencie zabila v 81. minuti, ko je Xavi po podaji Fabregasa zadel zgornji levi kot in dokončno odločil srečanje. Valencia je od 76. minute igrala z igralcem manj, saj je bil izključen Feghouli.

Athletic našel orožje za "morilski" Mirandes

Athletic Bilbao si je z izdatno zmago 6:2, skupaj 8:3, nad tretjeligašem Mirandesom zagotovil nastop v finalu španskega pokala, ker bo njegov tekmec ali Valencia ali Barcelona. Mirandes pa je v letošnjem pokalnem tekmovanju znan kot "morilec" velikih, torej prvoligašev. Na poti med najboljšo četverico je namreč preskočil kar tri – Villarreal, Racing Santander in Espanyol, kar mu je uspelo šele kot drugemu moštvu v zgodovini španskega pokala.

"Neverjetno je biti znova v finalu po le nekaj letih. Presrečni smo! Ni mi mar, s kom se bomo pomerili v finalu, dokler zmagujemo. Z Barcelono sicer nimam najboljših izkušenj, ampak v vsakem primeru bomo dali vse od sebe," je po tekmi razložil Fernando Llorente, dvakratni strelec za Baske, ki je pred tremi leti s svojim klubom v finalu izgubil proti Kataloncem z 1:4.

Natočite si kupico Lea!

Ljubitelji vina, posebej argentinskega, si bodo poslej lahko privoščili tudi Lea Messija. Ena najpomembnejših vinarskih hiš v Argentini Valentin Bianchi bo namreč pridelala vino, ki ga bo na čast nogometnemu zvezdniku poimenovala Leo. Vino bo mogoče tako v Argentini kot v tujini kupiti od aprila dalje. Vinarska hiša Valentin Bianchi, ustanovljena leta 1928, je eden redkih pridelovalcev vin, ki še pripada družini, ki jo je tudi ustanovila. Svoja vina izvaža v 40 držav po svetu, med njimi tudi v Španijo, Veliko Britanijo, ZDA, Brazilijo in Kanado.

Ta hiša pa bo tesno sodelovala tudi s fundacijo Lea Messija, ki so jo ustanovili leta 2007 in pomaga ogroženim otrokom in najstnikom ter podpira zdravnike, ki skrbijo za otroke, obolele za rakom in Chagasovo boleznijo.

Copa del Rey, polfinale, povratne tekme (v poševnicah je izid prve):

Athletic Bilbao : Mirandés 6:2 (3:0)
Munian (11), Laskurain (14), Aurtenetxe (22), Llorente (71, 75),Caneda (88, a. g.); Blanco (57, 86)

Barcelona : Valencia 2:0 (1:0) /1:1/
Fabregas (16), Xavi (81)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.