Ostaja in postaja pravi Matjaž

Foto: Boštjan Tacol Smodiš je prepričan, da bo oddelal svojo pogodbo s CSKA-jem.
Čeprav so nekateri ruski mediji navajali drugače, Matjaž Smodiš ničesar ne ve o svojem odhodu iz CSKA. Pozdravlja Vujoševićevo ustoličenje na mesto trenerja. Veseli se košarkarskega kampa.
Oglej si celoten članek

Matjaž, kako je z vašo nadaljnjo kariero? V klubu imate novega trenerja ...
Z Duškom Vujoševićem se še nisva slišala. Pogodbo imam do leta 2011, z možnostjo podaljšanja do 2012, če se bodo v klubu odločili tako. Za zdaj sem član CSKA. Pozdravljam novega trenerja, menim, da je to prava odločitev, korak v pravo stran. Veselim se že nove sezone.

Pogodbo imam do leta 2011, z možnostjo podaljšanja do 2012, če se bodo v klubu odločili tako. Za zdaj sem član CSKA.
Matjaž Smodiš
Na svetovnem prvenstvu ne boste nastopili. Kaj lahko doseže Slovenija v Turčiji?
Ne glede na to, kdo bo v izbrani vrsti, so fantje sposobni priti vsaj v osmino finala. Vse naprej je vedno velika loterija. Upam, da bomo na koncu vsi zadovoljni z uvrstitvijo Slovenije.

Kaj trenutno počnete?
Treniram po individualnem programu. Imam svojega trenerja iz Srbije. Vidiva se vsakih sedem do deset dni. Pripravlja mi program treningov, me nadzira ... Podaljšujem rehabilitacijo, hkrati pa se tudi pripravljam na novo sezono.

Bolečin v hrbtu ne čutite več?
Ne. V bistvu imam le še mentalno blokado pri igranju, a verjamem, da bom sčasoma tisti pravi Matjaž.

Želim promovirati košarko, šport in na splošno zdravo življenje. Glede na dober lanski odziv sem se odločil razširiti kamp.
Matjaž Smodiš
V nedeljo se začenja tudi prvi del vašega košarkarskega kampa. Zakaj se odločate zanj?
Želim promovirati košarko, šport in na splošno zdravo življenje. Glede na dober lanski odziv sem se odločil kamp razširiti. Razdelili smo se v dve strarostni skupini. Za zdaj vse poteka super. Navdušen sem na odzivom otrok, nad njihovim veseljem, ko zagledajo mene ali pa druge košarkarje. Zdi se mi prav, da nekaj vrnem košarki.

V čem se vaš kamp razlikuje od drugih?
Menim, da je prednost mojega kampa v tem, da se trudimo za malo ponuditi čim več. Vsako leto poskušamo dodati kakšno reč več. Menim pa, da je vsaka konkurenca zdrava. Več kot nas je, bolje je to za košarko. Otroci imajo tako tudi izbiro, da se odločijo med različnimi tabori.

So v vašem kampu otroci iz vse Slovenije?
Z veseljem lahko povem, da je kamp pravzaprav mednaroden. Tokrat sta se prijavila tudi dva fanta iz Grčije in dva iz Hrvaške. To je še en dodaten plus in velika pohvala zame in za vse, ki sodelujejo pri tem kampu. Zelo sem ponosen na to.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.